Gardas pusdienas — no pārtikas pakas

- 29.Marts, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Biedrība «Kristīgais žēlsirdības centrs» joprojām turpina līdzdarboties Eiropas atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām projektā. Biedrības zupas virtuves personāls labprāt izmanto šajā projektā dāvātās pārtikas pakas, gatavojot arī no tām garšīgas pusdienas Valmieras maznodrošināto ģimeņu bērniem. Projektā paredzēts arī izglītot centra bērnus, viņu māmiņas un vecmāmiņas, lai pārtikas paku saturs tiktu maksimāli daudzpusīgi izmantots ģimenēs.

Nesen zupas virtuvē notika kārtējās praktiskās nodarbības, kurās pie plīts kopā ar bērnu māmiņām darbojās Valmieras tehnikuma pasniedzēja Veneranda Belaja. Viņa zupas virtuvē vairākkārt brīvprātīgi dalās savā pieredzē dažādu ēdienu gatavošanā. Šoreiz, atverot pārtikas paku, uzmanības centrā bija celti griķi un auzu pārslas. Vispirms saliedētā komandas darbā tapa griķu pankūkas, ko papildināja ar vitamīnu mērci un burkānu salātiem. Veneranda interesentiem pastāstīja, kā visātrāk tikt pie šādām pankūkām. Vienā variantā griķus uzvāra sālsūdenī, atdzesē, pievieno olu, mazliet miltus, garšvielas, masu samīca un cep pankūkas. Otrā veidā — griķus samaļ kafijas dzirnaviņās un iegūst griķus miltus. Tiem pievieno visu vajadzīgo pankūku mīklai, un cepšana var sākties.

VISS PAR GRIĶIEM. Ar projekta dalībniecēm pieredzē dalās Valmieras tehnikuma pasniedzēja, pavāre ar 40 gadu stāžu Veneranda Belaja (no kreisās).


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru