Gardi un gaisīgi

- 18.Oktobris, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Tā ne vienam vien Simjūda tirgus apmeklētājam par saviem dažādu krāsu un garšu ražojumiem teica SIA «Marybella» vadītāja EGITA MADALĀNE no Rīgas. Tā kā zefīri mājražošanā nav ļoti populāra lieta, «Liesma» vēlējās noskaidrot, kur un kā tie top.

SIA «Marybella» vadītāja, iepazīstinot ar savu Pārtikas un veterinārajā dienestā reģistrēto saldo produkciju, uzsvēra, ka tas ir darbietilpīgs roku darbs. Egita teica:

«Esam mazais pārtikas ražotājs, kas būtībā ne ar ko īpašu neatšķiras no mājražotāja. Sākotnēji savu uzņēmējdarbību iesākām ar saldējumu ražošanu un ar to nodarbojamies arī vēl tagad, bet, tā kā saldējums tomēr vairāk vai mazāk ir sezonāla rakstura produkts, tad pakāpeniski sākām piestrādāt arī pie zefīru ražošanas. Uzreiz jau māka rokā nebija! Lai tajā nonāktu līdz tādam rezultātam, kad ar gala produktu esi apmierināts pats un to pamana un augstu novērtē arī pircējs, bija vajadzīgs pietiekami ilgs laiks, neskaitāmi eksperimenti, degustācijas un arī liela pacietība. Lai ar zefīriem viss sanāktu, lai tā būtu tirgus prece, mums vajadzēja gandrīz divus gadus.

Pašlaik ražojam jau astoņu veidu zefīrus, kuri top tikai no dabīgām un svaigām izejvielām. Produkcijas pamatā ir pasterizēti olu baltumi, ūdens, pūdercukurs un piedevas. Garšu dažādošanai un iegūšanai izmantojam ogu pulverus, kurus iegādājamies no zemnieku saimniecības, kur ogas audzē, ievāc un arī kaltē dažādiem gardiem pulveriem. Tie tiešām ir gardi un veselīgi. Populārākais  pašlaik ir dzērveņu zefīrs ar rudzu rīvmaizi, patērētājiem labi garšo arī ābolu, zemeņu, aveņu, vaniļas un pat šokolādes zefīri. Tos fasējam gan atsevišķi, gan arī asorti iepakojumos, kuros var izbaudīt visu «Marybella» zefīru daudzveidību.»

EGITA MADALĀNE: «Lai tiktu pie laba zefīra, jāzina un jāprot daudzi ražošanas noslēpumi, bet svarīgākā tomēr ir garša. Tā ir kā atslēga uz kvalitāti!» Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru