Garšīgais pasākums
Biedrības «Kristīgais žēlsirdības centrs» labdarības virtuvē visi klātesošie baudīja rudens dāsnumu un produktus no Eiropas atbalsta fonda dāvātajām pakām maznodrošinātajām ģimenēm.
Valmieras tehnikuma pasniedzējas Venerandas Belajas iedrošināti un biedrības «Kristīgais žēlsirdības centrs» valdes priekšsēdētājas Gaidas Pevko ielūgti, virtuvē kopā ar pasniedzēju Venerandu Belaju darbojās arī bērni, cītīgi strādājot, lai visi kopā kā viena liela, draudzīga ģimene pagatavotu garšīgu maltīti.
Meistare Veneranda pastāstīja, ka, ēdienu gatavojot, vienmēr visiem jābūt labestīgi noskaņotiem un katrs vismazākais darbiņš, piemēram, dārzeņu tīrīšana, jāveic ar mīlestību, lai, baudot maltīti, šo mīlestību sajustu ikviens.
Sākumā gatavojām mīklu auzu pārslu cepumiem pēc pasniedzējas Venerandas receptes. It kā vienkārši, bet interesanti. Viss sarežģītais izrādījās pavisam vienkāršs! Drīz visu telpu piepildīja garšīgo cepumu smarža.
Un tad kopdarbs paveica brīnumu, no dārzeņiem, zaļumiem un Eiropas atbalsta fonda dāvāto paku makaroniem pagatavojot ļoti garšīgu maltīti: vārītie makaroni sajaukti kopā ar ceptiem un sutinātiem dārzeņiem. Porcijas dekorētas ar zaļumiem — skaisti, sātīgi un garšīgi! Desertā visus iepriecināja rīsu krēms ar šokolādi ogu mērcē. Ļoti garšīgi!
Gaida Pevko pastāstīja, ka šādus pasākumus rīko vienu reizi ceturksnī, lai iemācītu zupas virtuves klientiem pilnvērtīgi izmantot Eiropas paku produktus, un ka zupas virtuvei izveidojusies laba sadarbība ar Valmieras tehnikuma pasniedzēju Venerandu Belaju. Paldies pasniedzējai Venerandai un visiem, kas piedalījās šajā garšīgajā pasākumā! Ar nepacietību gaidīsim nākamo kopīgo tikšanos.
TOP. Pasniedzējas Venerandas vadībā gatavo dārzeņu sautējumu.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv