Meistarības latiņa – joprojām augstu

- 9.Augusts, 2023
Viedokļi
Laikrakstā

Tirdzniecības centrā «Valleta» Valmierā izveidots kādreizējam restorānam «Gauja» (1965. – 1992.) veltīts foto stūrītis ar stāstu par tā laika populārākajiem pavāriem un viņu slavenajiem ēdieniem. 

Paldies pienākas nelielā infostenda idejas īstenotājiem, kā arī uzņēmīgajiem cilvēkiem, kuri ar pietāti izturas pret mūsu novada kulinārā mantojuma apzināšanu, popularizēšanu un labāko mūspuses sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības tradīciju turpināšanu.

Šajā nozarē esam tiešām dāsni apdāvināti mantinieki. Joprojām taču ikdienā un svētkos galdā ceļam populāros Valmieras, Rūjienas un mēlīšu salātus, Matīšu mednieciņus, Rūjienas romšteku un citus restorāna «Gauja» pastāvēšanas laikā Valmierā, Rūjienā un Mazsalacā radītos oriģinālos ēdienus. Kā radās šis fenomens, pavāru, konditoru un viesmīļu augstā meistarība?


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru