Valmieras pašvaldība sveic un apbalvo skolotājus

- 8.Oktobris, 2014
Izglītība
Laikrakstā

Tā jau kopš 2008. gada. Aizvadītajā ceturtdienā, Skolotāju dienas priekšvakarā, Valmieras Drāmas teātrī Valmieras pašvaldības iedibināto Balvu izglītībā un piemiņas pildspalvu saņēma 28  pedagogi.

BALVAS IZGLĪTĪBĀ 2014 ieguvējas — no kreisās: Dace Ābola, Tatjana Koziņeca, Stella Berga, Daina Plīkša un Inese Andersone.Anta Lūsas foto

Iepazīstinot ar kolektīvu ieteikumiem, katram no viņiem tika veltīti atzinīgi vārdi.Valmieras mērs Inesis Boķis, Izglītības pārvaldes vadītāja Iveta Pāže un vairāki uzrunātie pedagogi, nosaucot labam pedagogam visnepieciešamākās īpašības, akcentēja — blakus mīlestībai pret bērniem tās ir pacietība, izturība, radošums. Svētku nama saimniece Valmieras teātra direktore, pašvaldības domes deputāte un pirmklasnieka māmiņa Evita Sniedze, šoruden pirmoreiz iepazinusi skolu starpbrīdī, apbrīno skolotājus par viņu spēju dzirdēt un just — ne tikai zinātkāros skolēnus, bet reizēm arī palaidnīgos, izklaidīgos, pat muļķīgos: «Katrā no viņiem ir kāds talants, un blakus skolotāja pacietībai, kas, protams, ir galvenā nepieciešamā īpašība, svarīgi ir sadzirdēt arī bērnu mazos talantus, kas viņus padara labākus. Novēlu nepazaudēt šo īsto redzi un dzirdi, kas ļauj izaudzināt jaunus talantus.»Sarīkojumā sirsnīgi tika sveikta Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas-attīstības centra audiologopēde un Dzirdes centra vadītāja Dina Tanberga, kas Latvijas Pašvaldību savienības rīkotajā konkursā «Eiropas Gada pašvaldība 2014» atzīta par Eiropas Gada cilvēku.  Īpašu cieņu kolēģi parādīja, sveicot Valmieras Mūzikas skolas vokālo pedagoģi Gaidu Unguri, kura savā profesijā strādā jau 65 gadus un joprojām attīsta jauno dziedātāju talantu.Par katru no apbalvotajiem ir savs stāsts, bet visus viņus vieno godprātīga attieksme pret darbu, augsta profesionālā meistarība, entuziasms, nesavtība.Valmieras Pārgaujas sākumskolas skolotāja DACE ĀBOLA skolā ir jau 23. rudeni. «Mācu meitenēm mājturību un vizuālo mākslu 4. — 6. klasēs. Mana sirdslieta ir kulinārijas pulciņš, ko desmit gados esmu izlolojusi. Prieks, ka arvien vairāk bērnu vēlas tajā piedalīties, šogad jau pāri trīsdesmit, un izveidojušās pat divas zēnu komandas. Pulciņš ir iespēja bērniem savā draugu pulciņā sanākt kopā un darīt varbūt to, ar ko mājās vienatnē ir garlaicīgi nodarboties.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru