Gada aktualitāte — Dziesmu un deju svētki

- 16.Oktobris, 2014
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Otrdien Valmieras Kultūras centrā uz pirmo šī mācību gada kopmēģinājumu pulcējās Valmieras deju apriņķa skolu kolektīvu vadītāji. Mēģinājumu vadīja ilggadējā kolektīvu virsvadītāja, Valmieras sākumskolas un Valmieras Valsts ģimnāzijas deju kolektīva Pērkonītis vadītāja LIESMA ĒRGLE.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks 2015. gada 6. — 12. jūlijā Rīgā, un gatavošanās tiem sākās jau pagājušajā mācību gadā, jo lielākā daļa obligātā repertuāra deju bija zināmas. Sākoties skolas gadam, svētku rīkotājs Valsts izglītības satura centrs jau septembrī Rīgā rīkoja repertuāra precizēšanas semināru visiem kolektīvu vadītājiem.

«Otrdien Valmierā precizējām, cik kolektīvu plāno piedalīties svētkos, protams, pirms tam saņemot žūrijas atbilstošu novērtējumu. Skates atkal notiks divās vietās — nākamā gada marta beigās Valmierā un aprīļa sākumā vai nu Rūjienā, vai Naukšēnos, jo skatei būtisks nosacījums ir piemērota skatuve. Svētku nolikumā ir daži jauninājumi, kas attiecas uz lauku skolām; daudzās dejotāju grupās par diviem dalībniekiem ir palielināts to skaits, jo repertuārā iekļautas arī deviņu pāru dejas; kolektīvu sastāvā drīkst iesaistīt divus trīs iepriekšējā gada skolas absolventus. Patīkami, ka mūsu deju apriņķī kolektīvu skaits nav samazinājies, vadītāji ir pieredzējuši un nemainās. Vienīgi katram no viņiem jāizvērtē kolektīva spēki par piedalīšanos svētkos, ja kādā vietā jūt, ka tas nav iespējams, jo situācija, sevišķi laukos, ir tāda, kāda ir, nevajadzētu pārdzīvot, vienkārši turpināt strādāt un iespēju robežās iesaistīties vietējos pasākumos.»

PROFESIONĀLAS SARUNAS. Skolu tautisko deju kolektīvu vadītāji ieklausās savas virsvadītājas Liesmas Ērgles informācijā, bet semināra otrajā daļā viņas vadībā piedalījās klasiskās dejas nodarbībā.

Līgas Tarbunas (Valmieras KC) foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru