Mazsalaca ierakstās Neparastajās mežģīnēs

- 30.Oktobris, 2014
Pilsētās un novados
Laikrakstā

11. novembrī Pēterbaznīcā Rīgā atklās starptautisku izstādi Neparastās mežģīnes. Tās dalībnieki — 77 autori no Latvijas un 25 no Francijas, Lietuvas, Igaunijas u.c. Eiropas valstīm. Latviju pārstāvošo mākslinieku un meistaru vidū divas Mazsalacas rokdarbnieces RITA ERTMANE un LAILA SLOTIŅA.

«Kultūras centrs un tautas lietišķās mākslas studija Mazsalaca ir Latvijas Tautas mākslas savienības biedri, es vairākus gadus darbojos savienības valdē, un mums kopā jārūpējas par visu kultūrizglības jomu attīstību,» Kultūras centra vadītāja Dace Jurka kārtējoreiz norāda, cik mūsdienās svarīgi ir vairāk nekā jebkad turēt acis un ausis vaļā, sekojot līdzi jauniem piedāvājumiem, bet arī bez kautrēšanās ātri uzķert labu iespēju un nepalaist garām labus projektus. «Neparastās mežģīnes noteikti tāds ir, un tajā saskatījām mūsu rokdarbnieču radošo spēku.» D. Jurka atzīst, ka konkurence gan bijusi ļoti liela, pretendenti izraudzīti pat divās kārtās, un arī ne visu Mazsalacas meistaru vēlmes piedalīties šajā projektā ir apmierinātas.

MAZSALACIETES — no kreisās: Laila Slotiņa un Rita Ertmane, izturot lielu iesniegto darbu atlasi, kļuvušas par starptautiskās izstādes Neparastās mežģīnes dalībniecēm.

Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru