Jaunieši apciemo vientuļos sirmgalvjus

- 13.Janvāris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras Pārgaujas sākumskolas skolēni, Latvijas Kristīgās studentu brālības (LKSB), Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas (VNF JIL) un Vidzemes Augstskolas (ViA) jaunieši apciemoja 55 Valmieras vientuļos sirmgalvjus ar gardām svētku dāvaniņām. Labdarības projekta laikā Valmierā un apkaimes novados svētku dāvaniņas tika pasniegtas 309 pensionāriem. Akciju koordinēja Valmieras novada fonds.

Projekta koordinatore Sintija Mūrniece: «Valmieras jaunieši bija atsaucīgi, un šāda labdarības akcija vecajiem ļaudīm var padarīt dienu un svētkus īpašākus. Daudzu apciemojumu laikā jauniešiem un senioriem raisās kopīgas sarunas pie tējas krūzes. Jauniešiem pēc veco cilvēku apciemošanas ir radušās atziņas un pārdomas. Dažas no tām iespējams redzēt ViA studentu raidījumā «Re:Students» —  https://www.youtube.com/watch?v=LmfgYN51WLE.

Arī Samanta (JIL) pēc apciemojuma ir sapratusi, ka pat valodas nezināšana nav šķērslis, lai iepriecinātu vientuļos sirmgalvjus. Sindija (JIL) akcijā piedalās jau otro gadu, apciemojot to pašu kundzi, ar kuru pat izdevies atrast kopīgas intereses: «Pensionāre, kuru apciemoju, ir rakstniece, savukārt es rakstu dzeju. Kundzi esmu apciemojusi vēl pāris reizes, kad esam ļoti jauki pasēdējušas un parunājušas par manu dzeju.»

Mārtiņš (LKSB), kas akcijā piedalās pirmo gadu, atzīst, ka guvis tikai pozitīvas emocijas un jaunu pieredzi. Nav jāšaubās, ka jau pēc neilga laika pie kāda no šo pensionāru durvīm atkal klauvēs kāds smaidīgs jaunietis, ienesot vientuļo sirmgalvju dzīvē kādu gaišumu. Taču šoreiz jau tas notiks pēc jauniešu pašu iniciatīvas.

Īpašu paldies sakām Borisa un Ināras Teterevu fondam, kas jau trešo gadu palīdz sagādāt svētku dāvaniņas Valmieras un tās apkaimes vientuļiem senioriem. Līdzīgi ar kopienu fondu starpniecību svētku paciņas nonāk pie sirmgalvjiem arī citviet Latvijā.

CIEMOS. Akcijas laikā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru