Skola digitālajā laikmetā

- 19.Marts, 2015
Izglītība
Laikrakstā

No 9. līdz 15. martam Latvijā bija izsludināta radošās darbības nedēļa radi!2015, kuras laikā Biznesa augstskolā «Turība» notika  starptautisks izglītības forums «Skola digitālajā laikmetā». Tajā piedalījās arī Valmieras 5. vidusskolas pārstāvji.

Foruma organizatori pēc iesūtītajiem divu minūšu video par piedāvāto ideju izvēlējās pārdesmit radošākās skolas, kas prezentēs savu pieredzi, stendos un informācijā atspoguļojot, kā mācību procesā tiek izmantotas daudzveidīgas informācijas tehnoloģijas, ar kādiem paņēmieniem notiek tehnoloģiju integrācija mācību procesā un kā skolotāji izmanto skolēnu zināšanas un prasmes, lai šo procesu sekmētu, un kā tehnoloģijas palīdz skolēniem kļūt par aktīviem mācību procesa līdzdalībniekiem ne tikai lai mācītos, bet arī lai demonstrētu apgūto.

Valmieras 5. vidusskolas komanda foruma dalībniekus (viņu vidū tādas izglītības iestādes kā Rīgas Klasiskā ģimnāzija, Ziemeļvalstu ģimnāzija, arī nelielā Tirzas pamatskola u.c.) iepazīstināja ar animācijas metodes izmantojumu, demonstrējot arī 3. un 4. klases skolēnu sagatavotās animācijas filmiņas.

PREZENTĀCIJĀ. Valmieras 5. vidusskola kā viena no Latvijas radošajām skolām IT jomā starptautiskajā izglītības forumā Rīgā iepazīstināja ar animācijas metodes izmantojumu mūsdienu mācību procesā. Attēlā no kreisās: skolas direktores vietniece audzināšanas darbā Daila Ranše, informātikas skolotāja, direktores vietniece Vidaga Āboliņa un IT speciālists Tālivaldis Ortlovs.

Komentāri
Pievienot komentāru