Skautu «Palu laiks»

- 1.Aprīlis, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Spītējot lietum, vējam un nakts tumsai, 27. marta vakarā Valmieras 4. un Kocēnu 38. skautu vienības skauti pulcējās mežā pie dārziņu kooperatīva «Gauja», lai piedalītos tradicionālajā nakts pārgājienā «Palu laiks», kuru Valmieras 4. skautu vienība priekšnieka Ulda Jansona vadībā rīkoja jau 14. gadu. Šogad pasākums tika organizēts tikai skautu (12 — 16 gadus veci) pakāpei, piedaloties trim komandām — divām no Valmieras vienības un vienai no Kocēniem.

Ierodoties starta vietā, komandas tika iepazīstinātas ar uzdevumiem, kas tām nakts laikā jāpaveic — orientējoties pēc kartes, jāatrod vairāki kontrolpunkti, lai iegūtu norādes, kas palīdzētu veiksmīgāk uzsākt un spēlēt lielo spēli, kura notika kulminācijā. Pēc starta signāla došanas gaismas lukturīšu rindas devās trīs virzienos, lai atrastu savu pirmo un svarīgāko mazo kartes gabaliņu, kurā bija atzīmēta vieta, no kuras komandai jāuzsāk nakts spēle.

PIEDZĪVOJUMS. Valmieras un Kocēnu vienību skauti pie nakts pārgājieniem jau pieraduši, tomēr uzdevums iegūt pretinieka bāzes karogu atkal bija aizraujošs piedzīvojums.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru