Pasaules Ūdens dienā iegūst jaunas zināšanas

7.Aprīlis, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

SIA «Valmieras ūdens» rīkotajā konkursā «Ūdens un ilgtspējīga attīstība», kas notika pirms Lieldienām, uzvarēja Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolēnu komandas abās vecuma grupās: 7. — 9. klašu un 10. — 12. klašu konkurencē.

Konkursam bija pieteikušās septiņas komandas no četrām Valmieras un Burtnieku novada izglītības iestādēm. Skolēniem bija jāizpilda mājas darbs, sagatavojot video un infografiku par konkursa tēmu, bet tā norises dienā komandām bioloģisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtu teritorijā bija sagatavota atraktīva stafete, pārbaudot dalībnieku erudīciju un sniedzot viņiem jaunas zināšanas par ūdens resursu apsaimniekošanu pasaulē.

Vidusskolas komandu grupā aiz Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas ar viena punkta starpību otrajā vietā ierindojās Valmieras Viestura vidusskola, bet trešajā vietā Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni. 7. — 9. klašu grupā sīvākā cīņa notika par otro vietu, kuru rezultātā ieguva Valmieras Viestura vidusskola, trešo vietu izcīnīja Valmieras Valsts ģimnāzija.

SIA «Valmieras ūdens» speciālisti šogad atsaukušies uz aicinājumiem vadīt nodarbības pirmsskolas izglītības iestādēs, lai klātienē ar uzskaites materiāliem un stāstījumu audzēkņus informētu par ūdens resursu saudzīgu un videi draudzīgu izmantošanu.

Tradicionālais konkurss skolu komandām šogad rīkots sadarbībā ar SIA «Valpro», AS «Valmieras piens», z/s «Naukšēni», zinātnes centru «Zinoo», Vidzemes Augstskolu un Valmieras pašvaldību, ziņo SIA «Valmieras ūdens» speciāliste Ingrīda Kraukle.

KONKURSĀ STARTĒ Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas vidusskolēni.

Ingrīdas Kraukles foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru