Rūjienā žūrija uzslavē puišus

- 8.Aprīlis, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

No 25 Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu un Burtnieku novada izglītības iestāžu kolektīviem skatē Rūjienas kultūras namā 18 kolektīvus žūrija novērtēja ar I pakāpi, 6 — II pakāpe, zemāku rezultātu, protams, nav. Toties Mazsalacas vidusskolas «Ķipari» ar 46,2 punktiem, uzrādot augstāko skates rezultātu, ieguva Laureāta titulu — vadītāja Aija Vidovska.

XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku atlases skates tuvojas finišam.

LIESMA ĒRGLE, deju kolektīvu virsvadītāja:

«Viss turpinās — strādājam, darbojamies, lai  neaizmirstas iemācītais. Priekšā arī Deju svētki Valmieras estrādē 30. maijā, kuros piedalīsies visi Valmieras izglītības iestāžu un Beverīnas novada izglītības iestāžu kolektīvi un Valmieras deju apriņķa pieaugušo deju kolektīvi. Pirmais kopmēģinājums estrādē būs 27. maijā. Latvijas skolēnu Dziesmu un deju svētku skates rezultāti šogad būs pavēlu — tikai 20. maijā, tad arī būs skaidri laukuma zīmējumi un sapratīsim, kas vēl jāizdara līdz svētkiem Rīgā. Abās skatēs, domāju, sevi parādījām labi, protams, konkurss ir konkurss, kurā ir uztraukums un šis tas netiek izdarīts vai nav iespēts apgūt tā, kā vēlētos žūrija.  Par skates laureātu kļūst kolektīvs, kas vērtējumā iegūst no 45 līdz 50 punktiem. Kolektīvi varēja apgūt arī ārpus obligātā repertuāra deju, kuras izpildījumu žūrija punktos nevērtēja, bet vadītāji saņēma norādījumu, kas jāpilnveido.»

AIJA VIDOVSKA, Mazsalacas vidusskolas un novada kultūras centra deju kolektīvu vadītāja, kopā ar saviem vidusskolas «Ķipariem» ieguva Laureāta diplomu.

Anta Lūsas foto 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru