Liene Zvirbule: esmu laimīga, ka man ir Tāds koris!

- 8.Jūlijs, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Šodien Rīgā notiek XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku koru finālkonkurss, kurā pl. 12.24 žūrijai dziedās Valmieras 5. vidusskolas jauktais koris «Putni».

Latvijas Mūzikas akadēmijas 3. kursa studente LIENE ZVIRBULE «Putnus» vada otro gadu. Kaut arī gluži nebija tā, ka atnāca, ieraudzīja un uzvarēja, tomēr pirmie komplimenti ir īpaši pelnīti. Jau pirmajā sadarbības gadā ar jauniešiem Liene definēja skaidru mērķi — pusgads kopīgā darba nav ilgs, sākumā ir tikai trīspadsmit dziedātāji, tomēr skatē pavasarī  «Putni» dziedās!

«Šie divi gadi mums katrreiz ir kā atskaites punkts, un skatēs saņemtie vērtējumi kāpuši uz augšu. Šogad — tikai otrajā kopdarba gadā — jau tas vien, ka  esam Latvijas skolu koru elitē un dziedāsim svētku finālā, ir nopietns sasniegums. Ja pirms diviem gadiem kāds teiktu, ka nonāksim tik tālu, noteikti atbildētu: tā nevar būt, tik ātri tas nenotiek. Bet — notiek, esam iecelti saulītē! Ar darbu, gribu muzicēt ik dienu labāk un labāk. Finālā satikšos ar diviem saviem kursa biedriem, visi esam Mārtiņa Klišāna diriģēšanas meistarklases studenti.»

Skates obligātā dziesma ir «Teici, teici, valodiņa» Jāņa Cimzes apdarē, pagājušajā nedēļā Liene korim izlozēja Andra Sējāna «Stūru stūriem».

«PUTNI». Finālā jaunieši ir gatavi dziedāt uz visiem simts, obligātajā, tik ļoti pazīstamajā «Teici, teici, valodiņa» demonstrējot tikai savas atrastās krāsas.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru