Vasaras adrese: Vaidava

- 23.Jūlijs, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas funkcionālā dizaina apakšnozares  docente, kura augusta beigās kļūs par mākslas zinātņu doktori, AIJA FREIMANE jau 19. gadu iecer, koordinē un vada bērnu mākslas, radošās darbnīcas.

«Kad, studente būdama, to iesāku Mūrmuižā, pat neiedomājos, ka šis būs visilgstošākais mans projekts. Bet tā ir sanācis, un nākamvasar būs jārīko salidojuma ballīte, jo pirmajiem darbnīcu dalībniekiem jau ir ap 35, viņi regulāri sazinās draugos, feisbukā, mūsu kopā būšanu atceroties kā vienu no labākajiem bērnības piedzīvojumiem. Daudzi darbnīcu absolventi te ir izauguši līdz senioru vecumam, arī es, protams, bet atzīstu: bija vērts!»

Aija Freimane stāsta, ka starptautiskajā konferencē Čikāgā jūnijā viņa pēc sava pieredzes stāstījuma par rezultātiem, kas iegūti kā Mākslas akadēmijas studentu, tā skolēnu absolūti vienādu dizaina uzdevumu izpildē, saņēmusi daudz komplimentu. «Salīdzināju metodes, ar kādām strādāju akadēmijā, un to, vai varu dot skolas vecuma bērniem tos pašus uzdevumus, izmantojot tās pašas metodes, sākot ar produkta izstrādi, dizaina domāšanu, un secināju — arī skolēni to spēj, jo ir gudri, attīstīti, un pasaule to novērtē.»

Matīsa Zvaigznes vadībā top personiskā dienasgrāmata. Anta Lūsas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru