Vācijas — Latvijas forumā diskutē par aktuālām tēmām

- 19.Augusts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Augusta sākumā Gīterslo apriņķī Vācijā notika jau 9. Vācijas—Latvijas forums, kurā katru gadu ielūgti piedalīties abu valstu sadarbības partneri. Bijušo Valmieras rajonu, ko vairākus gadus pārstāv biedrība «Valmieras —Gīterslo reģionu sadarbībai» ir viens no ilgākajiem un stabilākajiem sadarbības projektiem.

«Vācijas braucienam bija divi mērķi — Gīterslo pabijām ļoti liela grupa: no katra novada un Valmieras pa diviem jauniešiem un arī oficiālā delegācija, kurā arī bija pārstāvēti visi novadi un pilsētas,» informēja biedrības «Valmieras — Gīterslo reģionu sadarbībai» valdes priekšsēdētājs VITAUTS STAŅA. «Forumā bija arī jaunieši no Smiltenes un citiem novadiem, tāpat pašvaldību cilvēki no Jēkabpils u.c. vietām, kurām ir sadarbības partneri Vācijā, bet vēsturiskais Valmieras rajons bija pārstāvēts viskuplāk. Jāpiebilst, ka jaunieši, kuriem pievienojās arī vācu jaunieši, darbojās pēc savas programmas, vairāk akcentējot dabas aizsardzības jautājumus, kā arī kopā prezentēja savus padarītos darbus, praktiski pastrādāja.»

V. Staņa atzīmē: forums, kas šoreiz notika Gīterslo, bijis ļoti labi sagatavots, par ko pateicība pienākas vācu puses koordinatoram Hansam Joahimam Švolovam. Bijušas daudzas pārdomātas, saturīgas un vērtīgas lekcijas, diskusijas, pieredzes apmaiņa un rekomendējošu dokumentu izstrāde abu valstu vadītājiem, parlamentiem, izglītības ministrijām, pašvaldībām u.c. valsts iestādēm.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru