Edijs Zimza — Latvijas vicečempions autokrosā

- 31.Augusts, 2015
Sports
Laikrakstā

Augusta priekšpēdējās nedēļas nogalē Smiltenē Tepera trasē tika dalīti Latvijas autokrosa čempionu tituli un pārējās medaļas — te notika pēdējais Nacionālā seriāla posms. Lielais sezonas fināls! Paralēli sacentās arī Baltijas čempionāta dalībnieki Buggy 1600, B6000 un D12 klasēs.

Lieliski šajā posmā VAZ Klasika ieskaitē startēja valmierietis Edijs Zimza ar savu VAZ 2101. Pirms pēdējā posma uz čempiona titulu šajā klasē bija divi pretendenti — Zimza un Arnis Odiņš no Naukšēniem. Abi braucēji visos posmos bijuši vadošo vidū, kopvērtējumā labāk veicies bija Arnim — viņam 12 punktu pārsvars pār Ediju pirms pēdējā posma sacensībām Smiltenē.

Cīņa par uzvaru starp abiem pretendentiem sākās jau ar laika kontroles braucienu, kurā ātrākais izrādījās naukšēnietis. Tūlīt aiz viņa Kalvis Tēts (Cesvaine) un Edijs Zimza, pie tam pirmo rezultātu no trešā šķīra vien nepilna sekunde!

Pirmajā kvalifikācijas braucienā no starta vadībā izrāvās Odiņš, viņam sekoja Zimza, trešais Tēts. Šādā kārtībā braucēji arī finišēja.

VALMIERIETIS VADĪBĀ! Žigulī ar 5. numuru Valmieras pārstāvis Edijs Zimza.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru