Cildina pašaizliedzīgos, uzticīgos, radošos skolotājus

- 6.Oktobris, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Skolotāju dienas priekšvakarā svinīgā pasākumā Valmieras Kultūras centrā tika pasniegts Valmieras pašvaldības apbalvojums «Balva izglītībā 2015». To saņēma 28 vispārizglītojošo, profesionālās ievirzes, speciālo un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi un speciālisti.

BALVU IZGLĪTĪBĀ, ko jau daudzus gadus pirms Skolotāju dienas piešķir Valmieras pašvaldība, saņēma arī (no kreisās) PII «Buratino» vadītājas vietniece Ineta Vanaga, 5. vidusskolas skolotāja Gunta Mitjkova, PII «Sprīdītis» skolotāja logopēde Gaida Bērziņa,  Valmieras Valsts ģimnāzijas direktora vietnieks informātikas jomā Uģis Švalbe, vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas-attīstības centra speciālās izglītības skolotāja, surdopedagoģe Maiga Paegle, Pārgaujas ģimnāzijas skolotāja Anda Asafreja un Valsts ģimnāzijas skolotāja Aija Antone. Ārijas Romanovskas foto

Svētku uzrunā Valmieras mērs Jānis Baiks un Izglītības pārvaldes vadītāja Iveta Pāže norādīja uz brīnumu, ko ikdienā nenoguruši spēj radīt mūsu pieredzējušie, gudrie un radošie skolotāji. «Pateicos par to, ko ikdienā darāt — katrs no jums esat pelnījis būt labākais, jo katrs ieguldāt darbā sirdi, lai bērns mīlētu šo zemi, Valmieru. Jo mums visiem kopā ir jāiz-audzina nākotnes Latvijas cilvēki,» savā sveicienā akcentēja J. Baiks, paužot gandarījumu, ka cilvēki, izvēloties vai atgriežoties dzīvot Valmierā, augstu novērtē pilsētā iegūstamās izglītības kvalitāti, sākot no bērnudārza vecuma līdz pat augstskolas studijām. Kopā ar pašvaldības balvu šī gada Skolotāju dienas laureāti saņēma īpašu pildspalvu komplektu, kolēģu ziedu un muzikālus sveicienus.Pateicība pedagogiem izskanēja par izcilu mācību un audzināšanas darbu, radošu un inovatīvu metožu izmantošanu, par mūža ieguldījumu, augstu vērtējamu ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā un darbā ar bērniem, kuru izaugsmei nepieciešama profesionāla speciālista palīdzība, par ieguldījumu  skolēnu radošo spēju pilnveidošanā u. tml. Un pāri visam — skolotāja pašaizliedzība un uzticība.Pamanīt, novērtēt to un lieku reizi pateikt paldies nekad nebūs par daudz, un nekas nav skaistāks kā cilvēku savstarpējā cieņa un sapratne. Pirmsskolas izglītības iestādes «Vālodzīte» izglītības metodiķe Dana Ceplīte svētkos ieradās ar vairākiem ziedu pušķiem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru