Atraktīvi par naudas lietām

27.Oktobris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

20. oktobrī finanšu izglītības programmas Nordea naudas skola ietvaros Nordea bankas un DCH Sporta studijas finanšu fitnesa treneri viesojās pie Valmieras pilsētas pašvaldības iestāžu un Vidzemes Olimpiskā centra darbiniekiem, kā arī pie Vidzemes Augstskolas studentiem un mācībspēkiem. Finanšu fitnesa treneri atraktīvā veidā stāstīja par kopsakarībām fiziskās un finanšu muskulatūras stiprināšanā.

Nordea naudas skola sadarbībā ar DCH Sporta studiju jau vairāk nekā gadu īsteno īpašu finanšu fitnesa programmu Latvijas iedzīvotāju finanšu formas uzlabošanai. Finanšu fitnesa treneri palīdz izvērtēt pašreizējo finansiālo sagatavotību, iepazīt personīgā budžeta plānošanu, informē par pieejamiem finanšu instrumentiem un veidiem, kā arī rekomendē piemērotāko treniņu programmu finanšu muskulatūras stiprināšanai. Savukārt DCH Sporta studijas treneri sniedz praktiskus ieteikumus, kā darbā rūpēties par fizisko veselību, demonstrējot noderīgus vingrinājumus, kas veicami biroja vidē.

Par programmas niansēm informē Nordea reģionālā klientu apkalpošanas centra Valmiera vadītāja SANDRA RASNAČA: «Personīgā budžeta plānošana, uzkrājumu veidošana un dzīves kvalitātes uzlabošana ir jautājumi, kas aktuāli ikvienam, tādēļ svarīgi par tiem runāt ikdienā. Priecē, ka arvien vairāk darba devēju arī Latvijas reģionos redz vajadzību par šīm tēmām izglītot savus darbiniekus. Nordea finanšu fitnesa treneri šogad Latvijā tikušies jau ar vairāk nekā  600 darbiniekiem dažādu nozaru uzņēmumos un  iestādēs. Turklāt pērn īstenotā Nordea naudas skolas finanšu fitnesa testa* rezultāti liecina: tikai 41% Latvijas iedzīvotāju jūtas finansiāli stabili un droši par sava personīgā budžeta stāvokli. Līdz ar to ir būtiski izglītot finanšu jautājumos un sniegt praktiskus padomus.»

Gandarīts par interesanto zinību apguves veidu ir SIA Vidzemes Olimpiskais centrs valdes priekšsēdētājs ARTIS JANSONS: «Man ir svarīgi, lai darbinieks justos finansiāli stabils, jo tad arī ikdienas darba uzdevumi tiks veikti uzcītīgāk. Zināšanas finanšu jautājumos varētu būt daļa no tā, kas palīdz veidot šo stabilitāti, turklāt inovatīvai un netradicionālai pieejai, lai pastāstītu sarežģītas lietas, vienmēr būs labāks rezultāts.»

*Finanšu fitnesa tests pieejams Nordea naudas skolas interneta mājaslapā www.nordea.lv/test, kur, atbildot uz vienkāršiem jautājumiem, ikviens var izmērīt savu fizisko un finansiālo formu un iepazīties ar profesionāļu — fitnesa un finanšu treneru — ieteikumiem sev piemērotāko finanšu vingrinājumu programmai. Finanšu fitnesa testā līdz šim Latvijā piedalījušies vairāk nekā 800 respondenti.

Izmantota Nordea informācija

INTERESANTA PIEEJA. Vidzemes Olimpiskajā centrā gan šefs Artis Jansons (pirmais no kreisās), gan pārējie darbinieki par finanšu lietām mācījās pavisam netradicionālā veidā. Foto no VOC arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru