Kad prātā pavasaris un sēja

- 17.Februāris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

AS «Lauku Avīze» izdotā «Sējas un Ražas Avīze 2016» šonedēļ vēsta: «Mēness tuvojas kulminācijai — Pilnmēness stāvoklim, un sākas jauns sējas laiks. 18. un 19. februārī atkal ir laiks puķu sēšanai un pārstādīšanai. 20. un 21. februārī sēj kātu un lapu selerijas, ja tas izdarīts jau agrāk, tad piķē un pārstāda. 21. februāra vakarpusē var iesēt arī tomātus, baklažānus, paprikas.»

Nu, ko: ja vien tev ir tā saucamie zaļie pirkstiņi, tad pēdējais laiks doties uz sēklu veikalu! «Liesma» izlēma palūkot, kas pašlaik notiek SIA «Agroserviss Valmiera» tirdzniecības centrā Kauguru pagastā. Tur pārsteidza  labi  pārskatāmo un pircējiem ērti izvietoto sēklu stendu pārbagātība. Nezinātājam gan tajā orientēties ir visai problemātiski. Lai pircēji  košajā raibumā neapjuktu un sekmīgāk atrastu sev vēlamo, veikalā   labprāt talkā nāk pārdevēji – konsultanti. Arī mēs pie tādas tikām! Agronome, pārdevēja – konsultante ANITA ADOMENAITE pastāstīja:

«Lai tiktu pie daudzveidīga sēklu piedāvājuma, to gādāšanu sākām jau  pērnā gada nogalē. Zinām savus pircējus, tādēļ galvenokārt atbilstoši viņu vēlmēm izdarījām sēklu atlasi. Pamazām izveidojām jaunās sezonas preču pamatklāstu, kuru tagad, pavasarim strauji tuvojoties, atliek vien papildināt. Pienākot pie sēklu stendiem, uzreiz redzams, kuram  sortimentam ir vislielākā pircēju piekrišana. Lūk, piemēram, paciņas ar dažādām sēklām vai to maisījumiem veselīgo dīgstu audzēšanai jau visu ziemu ir pirktāko skaitā. Daudziem iepaticies tā sauktais pikantais maisījums dīgstiem.

ANITA ADOMENAITE: «Tas, kas augs uz palodzes, balkonā vai dārza dobēs, atkarīgs no katra paša  gribas darboties. Lai izdodas!» Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru