Mūzikas sapratnei un talanta kopšanai

- 18.Februāris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Ziņa, ka šogad divos nozīmīgos mūzikas skolu konkursos ievērības cienīgus sasniegumus ieguvuši arī vairāki Rūjienas mūzikas skolas audzēkņi, mudināja «Liesmu» atvērt nelielā, bet pēcpusdienās vienmēr skanošā namiņa durvis un lūkot, kas tur notiek. Gida lomā — Rūjienas mūzikas skolas direktors VALDIS MEIJERS.

Vispirms — komplimenti par skolas mūsdienīgo sakoptību un mājīgumu. Vai remontu paveicāt nesen?

Pirms dažiem gadiem. Ir daudz gaišuma! Par prasmīgi piemeklētajām krāsām un interesantiem krāsojuma risinājumiem paldies sakām  māksliniekam Jānim Galzonam. Viņa iecere bija vienu kāpņu telpas sienu veidot kā klavieru taustiņus, bet elektrības sadales skapi iesēdināt nošu līnijās. Zālē pie sienas — Rūjienas mākslas skolas direktora Galzona un viņa audzēkņu krāsains dāvinājums Rūjienas mūzikas skolai. Pēc remonta esam ieguvuši pieslēgumu centrālajai apkures sistēmai, taču saglabājām arī krāsnis, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu maksimāli labus apstākļus mūzikas instrumentiem.

Direktor, kāds īsumā ir jūsu vadītās izglītības iestādes CV?

Rūjienas mūzikas skola pērn ieguva akreditāciju turpmākajiem sešiem gadiem, bet mācību programmas licencēja desmit gadiem. Algas skolotājiem maksā valsts, tehniskajiem darbiniekiem un direktoram — Rūjienas pašvaldība. Saimnieciskos izdevumus sedz no domes budžeta, kura daļu veido neliels vecāku līdzfinansējums.

Skolā lielākais audzēkņu skaits bijis 80. Tagad mēģinām noturēties pie 70. Gandarī, ka mūzikas skolas durvis pēc mācībām ver gan Rūjienas, gan arī Naukšēnu novada bērni. Skolā kopā esam 12 pedagogi.

ATZINĪBA. XXI Latvijas Mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu konkursa otrās vietas ieguvējs Ričards Krūmiņš (tuba) un Diploma saņēmējs Eduards Lūsis (trombons) pēc konkursa kopā ar skolotāju Gvido Brenčevu un koncertmeistari Antru Sloku.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru