Jaunākais «Latvijas e-indekss» atspoguļo e-vides attīstības tendences

- 2.Marts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Otrajā «Latvijas e-indeksa» mērījumā par digitāli attīstītākajām publiskās pārvaldes iestādēm atzītas: Valmieras pilsētas, Strenču un Kuldīgas novada pašvaldība, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Centrālā statistikas pārvalde. Latvijas pašvaldību e-indeksa TOP 10 mazo novadu vērtējumā iekļauts arī Kocēnu novads.

Lai izstrādātu pārskatāmu e-vides iespēju izmantošanas novērtējumu pašvaldībās un valsts iestādēs, 2014. gadā «Latvijas e-indeksa» partnerības iniciatīvu uzsāka Lattelecom un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kopā ar partneriem — Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

2015. gadā «Latvijas e-indeksā» jau piedalījās visas 119 Latvijas pašvaldības un 102 valsts iestādes. Mērījums vērtē e-vides infrastruktūru, pašvaldības interneta resursus un cilvēku prasmes, e-pārvaldi un drošību, iestādes iekšējo procesu organizāciju, starpiestāžu sadarbību, pakalpojumu sniegšanu, sabiedrības iesaistīšanu u.c. e-vides attīstības aspektus.

«Latvijas e-indekss» mēra Latvijas publiskās pārvaldes digitālās vides attīstību piecās kategorijās — republikas nozīmes pilsētas, lielie novadi, mazie novadi, ministrijas un iestādes. Uzvarētāji noteikti, pamatā veicot pašvaldību un valsts iestāžu aptaujas, kā arī izmantojot datus no citu iestāžu un organizāciju rīcībā esošiem statistikas avotiem.

LATVIJAS E-INDEKSA partneri un uzvarētāji.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru