Pirtnieks ar krietnu pieredzi

- 3.Marts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Jau daudzus gadus Naukšēnos ar visdažādākajām aktivitātēm nodarbojas atpūtas centra «Nāras» saimnieks AIVARS RULLIS. Devāmies pie viņa apjautāties, kā veicies pagājušajā gadā un kādas ir nākotnes ieceres.

— «Nārās» pagājušais gads bija diezgan švaks, tas droši vien saistīts ar mūsu valsts politiku. Līdz septembrim vēl kaut kāda tūristu plūsma bija, bet tad apsīka. Neko jaunu arī neesmu uzcēlis, jo neizdevās piesaistīt Eiropas naudu.

Ko jūs tūristiem piedāvājat?

Piedāvājums mums ir ļoti plašs. Var izbaudīt pēršanos četrās dažādās pirtīs, pats sniedzu pirts pakalpojumus, varam cilvēkus izmitināt viesnīcā, paēdināt un piedāvāt dažādu aktīvo atpūtu.

Viengad biju pie sevis sapulcinājis ļoti daudzus pirtsmīļus. Pašlaik gan situācija ir tāda, ka pirtnieki ar pirts lietām vēlas nopelnīt lielu naudu, bet es esmu pret to. Var jau rīkot dažādus seminārus un gudri runāt, bet es tam neesmu radīts, jo sevi uzskatu par strādnieku. Tagad tikai palasi, kādi tik netiek organizēti semināri un kādas tur apakšā ir naudas! Es vienkārši gribu saglabāt pirts tradīcijas, tāpēc esmu iecerējis savā pagalmā uzcelt veco, melno dūmu pirti. Par tās nosaukumu gan vēl gudri speciālisti strīdas. Pirts atvesta no citas mājas, es tai atjaunošu vienu stūri, lai būtu tāda pati kā pirms simt gadiem. Gribas saglabāt mūsu tradīcijas, parādīt tās ikvienam interesentam, īpaši jaunajai paaudzei. Atjaunošu arī meža pirti, kas ir pirmsākums pirtīm. Vēl esmu iecerējis uzcelt balto pirti. Būs tāds kā sešu pirtu komplekss — no pašiem pirtslietu pirmsākumiem līdz mūsdienām. Pagasts darbiem atļauju jau ir devis, tā ka atliek tikai būvēt. Skaidrs, ka peļņas tur nekādas nav, man sagādā prieku cilvēkiem šīs lietas rādīt un stāstīt. Es ceru, ka būs daudz apmeklētāju.

VESELĪBAS DĒĻ. Aivars sēž uz lāvas cilvēku visiecienītākajā pirtī. Nedēļā viņš to iekurina vismaz divas reizes.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru