Sākusies Vecpuišu parka sakopšana

- 16.Marts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Šonedēļ Vecpuišu parkā griezīgi dzied zāģi —  vadoties pēc SIA «Koku eksperts» izstrādātās parka koku dendroloģiskās inventarizācijas ar koku stāvokļa novērtējumu, koku eksperta Gvido Leiburga atzinumiem par ciršanai un koku vainagu sakopšanai pieteiktajiem kokiem, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās pārvaldes atzinuma par koku ciršanu ārpus meža, parkā paredzēts likvidēt 17 kokus, kas apdraud parka apmeklētājus un apkārtējo infrastruktūru. Parkā ir arī daudz vecu koku, kuri nav atzīti par bīstamiem, bet lielā vecuma dēļ ar lūstošiem zariem var radīt apdraudējumu parka apmeklētājiem.

Vecpuišu parka koku liktenis jau ilgāku laiku bijis pilsētas iedzīvotāju un ieinteresēto speciālistu uzmanības lokā, tāpēc interesants liekas fakts, ka janvārī notikušajā publiskajā apspriešanā par koku ciršanas ieceri Vecpuišu parkā neesot saņemts neviens ierosinājums. Līdz ar to lēmumu par parka sakopšanas darbiem Valmieras pašvaldības Koku novērtēšanas komisija pieņēmusi, balstoties uz iepriekš minētajiem atzinumiem.

Koku likvidēšanu pasūta un finansē Valmieras pašvaldība, parka sakopšanas darbus veic SIA «Valmieras Namsaimnieks», piesaistot sertificētus kokkopjus — arboristus. Likvidētie koki pēc sazāģēšanas nonāks pašvaldības koku uzkrāšanas laukumā.

VECPUIŠU PARKĀ. Tiek izzāģēti bīstamie un vecie koki. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru