Ja kaimiņam izdodas, kāpēc nemēģināt?

- 13.Aprīlis, 2016
Laikrakstā

SIA «Aloja-Starkelsen» joprojām ir lielākais kartupeļu cietes ražotājs Baltijā un viens no lielākajiem bioloģiskās cietes ražotājiem pasaulē, kas 80% no saražotās produkcijas eksportē uz ES valstīm un ASV. Alojā cieti, kā zināms, ražo no integrēti un bioloģiski audzētiem kartupeļiem, kurus pārstrādei ik gadu nodrošina vairāk nekā sešdesmit uzņēmuma sadarbības līgumu pildītāji. Kā sokas ar 2016. gada līgumu slēgšanu? Atbildi vaicājām SIA «Aloja-Starkelsen» agronomei AIGAI KRAUKLEI.

«Cietes kartupeļi būs, taču nezin kādēļ tik laiski uz jauno sadarbības līgumu slēgšanu lauksaimnieki vēl nekad agrāk nav bijuši. Daļa vēl to darīt nesteidzas, kaut gan ir padevuši ziņu, ka sadarbību turpināt vēlas.

Runājot par šā pavasara tendencēm, jāuzsver, ka cietes kartupeļu audzēšanā patīkami ir sasparojušies Limbažu apkaimes un Latgales zemkopji. Zīmīgi, ka tieši Latgalē ar katru gadu kļūst arvien vairāk saimnieku, kuri izlemj pārtikas kartupeļu audzēšanu nomainīt pret cietes kartupeļiem. Un lielākajā daļā gadījumu ir nostrādājis pozitīvais piemērs, kad kāds tuvāks vai tālāks kaimiņš ar paveikto bioloģisko kartupeļu audzēšanā pārstrādei bioloģiskajā cietē ir guvis labus saimnieciskās darbības rezultātus. Ja kaimiņš var, vai es sliktāks? Latgalieši mums nu jau vairākus gadus ir sekmīgi sadarbības partneri, tādēļ priecē, ka šogad viņu pulkam ir atkal klātpienācēji.

AIGA KRAUKLE: SIA «Aloja-Starkelsen» turpina pārdomāti attīstīt kartupeļu cietes nozari, tādēļ, domājot par jauno sezonu, savus sadarbības partnerus aicinām būt aktīviem gan ar ierosinājumiem, gan ar reāliem darbiem.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru