Pirms došanās plašajā pasaulē

- 26.Aprīlis, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Valmieras Kultūras centrā 7. maija pievakarē ar pasaules cirka dienas izrādi Te nu mēs esam viesosies Rīgas Cirks. Programma sagatavota ar trupas iekšējām rezervēm, tajā piedalās Latvijas mākslinieki, Rīgas cirka deju grupa —  tie, kas vēl līdz maija sākumam atrodas Latvijā, lai pēc tam dotos savās gaitās pasaulē. Piemēram, mūsu unikālajam māksliniekam Valērijam — neparasti lokanajam akrobātam un romantiskajai žonglierim — tūlīt pēc Latvijas tūres viesizrāžu ceļš daudzu mēnešu garumā kopā ar Pecolli neparasto Burbuļu šovu vedīs uz Ķīnu un ASV. Starp citu, Valērija priekšnesums ar ielīšanu caurspīdīgajā nelielajā stikla kastē ir pieteikts Ginesa rekordam.

Burbuļu brīnumi nepaies garām arī Valmieras izrādei. Šo brīnumaino priekšnesumu mēs piedāvāsim Oksanas izpildījumā. Priekšnesums ar  netveramajiem ziepju burbuļiem paģēr pacietību, uzmanību, telpu bez caurvēja un noteiktā mitruma līmenī. Ir ļoti daudz uzmanības un virtuozitātes komponentu, lai milzīgais ziepju burbulis paklausīgi iekļautu sevī pat bērnu.

Viens no Rīgas Cirka jauniestudējums ir burvju mākslas priekšnesums, kuru ar savu audzinātaju kopā izpilda Inas skolotie taksīši. Kristaps priecē kā oriģinālžonglieris. Ina un Kristaps ir starp tiem retajiem mūsu zemes un vispār Eiropas profesionālajiem māksliniekiem, kas visu laiku ir radošās fantāzijas procesā. Viņu repertuārā ir vairāki principiāli atšķirīgi cirka priekšnesumi, kurus tie rādījuši gan Ķīnā un Dienvidāfrikā, gan Azerbaidžānā, Kazahstānā, Mongolijā, divos lielākajos Maskavas cirkos, daudzviet Eiropā. Pēdējo divu gadu laikā mākslinieki tiek uzaicināti piedalīties visprestižākajā franču  televīzijas šovā — Le plus grand cabaret du monde. Ina kopā ar Kristapu ir jau starptautiski atzīti  t.s. Quick Change jeb momentālās pārģērbšanās mākslinieki. Mūsu izrādei īpaši viņi gatavo jaunus, oriģinālus trikus.

Valdzinošs skaistums un vieglums raksturīgs mūsu Latvijas skaistākajai gaisa vingrotājai Daigai, kas priecēs ar vingrojumu — deju baltajās lentēs. Ar šo sniegumu māksliniece jau ir izpelnījusies starptautisku festivālu novērtējumu.

Savukārt pirmos starptautisko cirka festivālu laurus jau plūc jaunā baložu audzinātāja Nikola.

Izrādei Te nu mēs esam īpašu krāšņumu nenoliedzami piešķir mūsu meiteņu deju grupa. Tērpus meitenēm gatavojam speciāli katrai dejai tepat Rīgas Cirka darbnīcās.

Par to, lai pauzēs starp atsevišķiem priekšnesumiem valdītu jautrība, izrādes vadītājs Kristaps rūpēsies kopā ar populāro klaunu Miku. Tieši klauns Miks aicinās pēc izrādes skatītājus izmēģināt savas spējas dažādos cirka žanros. Kopā ar cirka māksliniekiem skatītāji varēs pamēģināt gan žonglēt,  gan balansēt, gan stāvēt uz rokām un griest hulahupa apļus.

Būs jautri!


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru