Vidzemē sējas darbi — pusē

- 5.Maijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pēc ieilgušo lietu dēļ radītās piespiedu pauzes sējas darbi arī mūspusē atsākušies ar jaunu sparu, tiesa, zemākajās vietās mehanizatori savus jaudīgos spēkratus tomēr vēl neriskē stūrēt. Par laukos kopumā paveikto «Liesmu» informēja Vidzemes un Latgales lauksaimnieku kooperatīva «VAKS» agronome Zinta Jansone:

«Maija sākumā Vidzemes graudkopji sējā ir tikuši līdz pusei. Iecerēto darbu iekavēšanai galvenokārt ir divi iemesli — pamatīgi pielijusī, aukstā zeme un arī daudzviet krietni izsalušie ziemāji, īpaši jau ziemas rapsis. Pēc lietiem lauksaimnieki zemi tagad irdina, kustina un žāvē, kā nu kurš māk un kādas nu kuram ir tehnoloģiskās iespējas. Protams, tas prasa laiku un diemžēl arī neplānotas papildu izmaksas, tāpat kā bojā gājušo ziemāju pārsēšana prāvās platībās. Lai arī viss laukos darāmais tagad sanācis krietni vienlaikus, lielākā daļa mūspuses zemkopju tomēr jau sasējuši lauka pupas, paspējuši arī iesēt vasaras rapsi un pašlaik aktīvi sēj vasarājus.»

ANTONS PETRAUSKS: «Sējā kooperatīvajā sabiedrībā «Cempi» darāmā vēl daudz, tādēļ priecājamies par katru saulaino dienu un maksimāli to izmantojam!» Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru