Novada ūdeņi — kopēja rūpe

- 12.Maijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Ar domu gādāt par novada ūdeņiem un zivju resursiem 2012. gada vasarā tika dibināta biedrība «Beverīnas ūdeņi». Kopš šī gada februāra tās vadības groži uzticēti trikātietim JĀNIM ŠVĒDEM.

Gan amatā, gan gados jaunais priekšsēdētājs stāsta: «Biedrības sapulcēs reizēm biju izteicies, ka kaut kas darbībā jāmaina, un man teica — nāc, vadi. Padomāju un piekritu. Bez manis valdē no jauna ienāca arī Mārtiņš Voitčonoks, mūsu projektu rakstītājs, Latvijas Lauksaimniecības universitātes students Mārtiņš Birkavs (tikko notikušajā kopsapulcē viņam uzticēta atbildība par Trikātas ūdenstilpju sakārtošanu), no iepriekšējā sastāva palikuši Andris Visendorfs no Brenguļiem (viņa atbildībā tagad ūdenstilpes Brenguļu pagastā) un bijušais valdes priekšsēdētājs Eduards Lauris.»

Biedrība uzņēmusies rūpes par visiem pašvaldības īpašumā esošajiem privātajiem novada ūdeņiem — četriem Trikātas ezeriem (Trikātas ezeru, Baznīcas ezeru, Pannas ezeru un Dutkas ezeru), kā arī Abula upi visā tās garumā, sākot no Trikātas pagasta līdz Gaujas ietecei.

Jārok dziļāk

«Vēlos saprast biedru redzējumu par novada ūdeņu tālāko attīstību. Mans priekšlikums ir ieviest  licencēto makšķerēšanu, lai iegūtu papildu finansējumu zivju resursu pavairošanai, kā arī lai iegādātos tehniku krastu sakopšanai un apsaimniekošanai. Gribētos ūdeņu saimniecību sakārtot, bet bez līdzekļiem to izdarīt nav iespējams. Tāpēc arī jautājumu par licenču ieviešanu kopsapulcē izvirzīju kā vienu no aktuālākajiem,» skaidroja Jānis.

JĀNIS ŠVĒDE. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru