Liesmas kauss atkal Vārpa-SK Spēks rokās

- 31.Maijs, 2016
Sports
Laikrakstā

48. Liesmas kausa zibensturnīrs futbolā šogad atkal priecēja — bija azartiskas cīņas, trillera cienīgi iznākumi, emocijas, uzvaras prieki un zaudējuma mieles — viss, kas piederas īstiem futbola svētkiem.

Turnīrā kopumā piedalījās 31 komanda, par vienu vairāk nekā pērn. Lielākais to skaits — 16 — startēja Tautas grupā. Četras blices — FK Valka, Vārpa-SK Spēks, Kvartāls un Staicele — spēkojās Pro grupā par iespēju uz gadu savā īpašumā paturēt vēsturisko no koka darināto Liesmas kausa trofeju.

Futbola svētki saulainajā sestdienas rītā sākās ar futbolistu gvardes jaunākās maiņas uznācienu. Dažādās vecuma grupās izvērtās ne mazāk spraigas cīņas par tām, kuras varējām novērot vēlāk Tautas un Pro grupās. Arī jaunajiem censoņiem tika uzvarētāju kausi, uzmanība un dažādas citas balvas. Šeit balvas savā starpā sadalīja Valmieras futbola kluba audzēkņi, ar izņēmumu vecākajā — U13 grupā, kur pie uzvaras tika Rūvēnieši no Rūjienas.

Tautas grupā uz diviem spēles laukumiem bumbu azartiski dzenāja ne tikai raupji vīri ādas bučos, bet arī daiļas dāmas, kuras nereti nepratās kauna un lika večiem kārtīgi noskrieties, lai tiktu pie kārotās bumbas. Starp 16 komandām bija arī viena internacionāla, proti, komandas French Crazy Fries sastāvā spēlēja Vidzemes Augstskolas apmaiņas programmas studenti no Francijas. Viņiem gan ne visai veicās, šajā ziņā citas komandas nebija diez ko viesmīlīgas pret ciemiņiem.

Uzvarētāju noskaidrošana Tautas grupā ievilkās, daudzas spēles beidzās neizšķirti, līdz ar to nācās sist pendeles. Šāds scenārijs piemeklēja arī finālu, kurā tikās Sportland un Eglītes Mežs komandas. Meistarīgāki šoreiz izrādījās Mazsalacas puiši, kuriem arī tika čempionu gods.

Visbeidzot Pro grupā līdz finālam aizspēlējās vietējie, izsenis viens otru pazīstošie — Vārpa-SK Spēks un Kvartāls. Laukuma vienā pusē trenera Elmāra Volkoviča komandu aiz sevis vilka brāļi Artjoms un Maksims Koļesņikovi, Artjoms Kuzņecovs, Ingus Ķirsis, Mārcis Ērglis, Valdis Veinbergs un citi, bet no otras puses Kvartāla vārdu aizstāvēja Niks Savaļnieks, Ralfs Apsītis, Bruno Bērziņš ar palīgiem. Spēles sižets — kā jau finālam pienākas: vispirms vadībā izvirzījās Vārpa-SK Spēks, pēc mirkļa Kvartāls atbildēja ar precīzu 11 m.s.s., līdz izšķirošos vārtus spēles pēdējā minūtē guva Maksims Koļesņikovs, tādējādi atkārtojot komandas pirms diviem gadiem iespēto — uzvaru Liesmas kausā.

Paldies visiem sportistiem un jaunajiem čempioniem. Paldies SK Spēks, Uldim Pūcītim un Sandim Miltovičam par lielisku organizēšanas darbu. Paldies veikalam ‎Sportland par atbalstu un visiem, kuri palīdzēja — Valmieras pilsētas pašvaldībai un Jānim Baikam personīgi, bāram Tinte par skaņas nodrošinājumu, Futbola klubam Valmiera par uzņemšanu un atbalstu un visiem, visiem, kuri bija ar mums 48. Liesmas kausa futbola zibensturnīrā. Un pats lielākais PALDIES — visiem dalībniekiem. Tiekamies nākamgad!

LIESMAS KAUSA UZVARĒTĀJI — Vārpa-SK Spēks. No kreisās: Artjoms Koļesņikovs, Mārcis Ērglis, Ulvis Bērziņš, Maksims Koļesņikovs, Uldis Pūcītis, Artjoms Kuzņecovs, treneris Elmārs Volkovičs, Valdis Veinbergs, Kaspars Bacis, Ingus Ķirsis, Kristers Lūsiņš, Kārlis Ozols un Alvis Dubovs.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru