Par pārtiku un veterināro uzraudzību

- 8.Jūnijs, 2016
Laikrakstā

Piedāvājam nelielu (saīsinātu) ieskatu Pārtikas un veterinārā dienesta direktora MĀRA BALOŽA  sniegtajā informācijā nesen Zemkopības ministrijā notikušajā  Reģionālajā preses dienā.

Lai Polijas preci netirgo kā Latvijas preci

Lai novērstu patērētāju maldināšanu par augļu un dārzeņu izcelsmi, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) turpinās pastiprinātas pārbaudes sezonas augļu un dārzeņu tirdzniecības vietās, kā arī to ražotāju grupu un ražotāju organizāciju biedru saimniecībās.

Šogad pastiprinātas pārbaudes uzsāktas 7. martā un turpināsies līdz sezonas beigām. Iepriekšējo gadu pārbaužu rezultāti liecina, ka neatbilstības tiek konstatētas vidēji 20 — 25% no pārbaudītajiem uzņēmumiem. Biežākās pārbaudēs konstatētās neatbilstības ir bojāti produkti vai neatbilstoša  to kvalitāte, nav norādes par šķiru, šķirni, tie neatbilst norādītajai šķirai, maldinoša izcelsmes valsts norāde, izcelsmes valsts cenu zīmē nesakrīt ar pavaddokumentos norādīto, nefasētiem augļiem un dārzeņiem nav norādes par izcelsmes valsti.

Laika posmā no 7. marta līdz 1. maijam pārbaudīti 828 tirdzniecības uzņēmumi, tajā skaitā 25 vairumtirdzniecības noliktavas. Neatbilstības konstatētas 201 jeb 24,3% no pārbaudītajiem uzņēmumiem, tostarp dažādas neatbilstības (nav norādes par šķiru, šķirni, izcelsmes valsti, izcelsmes valsts cenu zīmē nesakrīt ar pavaddokumentos norādīto) — 15,6%; nav norādes par izcelsmi nefasētiem produktiem — 10,3%;  neatbilstoša kvalitāte (bojāti un puvuši produkti) — 3,0%; nav norādes par izcelsmi fasētiem produktiem — 1,3%; nav norādes par izcelsmi pavaddokumentos — 0,7%.

MĀRIS BALODIS: «Āfrikas cūku mēra izplatībai ir izteikta sezonalitāte, vislielākais risks mājas cūkām saslimt ir tieši tagad, kad ir zaļa zāle, tādēļ — biodrošība: vēl un vēl!» Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru