Jaunie mūziķi no Igaunijas sniegs divus koncertus Burtniekos

16.Jūnijs, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Valgas un Valmieras ELB iecirkņu veiksmīgas sadarbības rezultātā 4. jūlijā Burtnieku baznīcā uzstāsies jauniešu stīgu orķestris no Igaunijas. Orķestrī muzicē 25 stīgu instrumentu spēlētāji vecumā no 7 līdz 19 gadiem. Orķestra vadītāja Eveli Rosāre māca Heino Ellera Tartu mūzikas skolā vijoļspēli un jauniešiem palīdzējusi iemīlēt gan klasisko, gan garīgo, gan tautas mūziku. Viņas audzēkņu labie panākumi republikas un arī starptautiskajos konkursos liecina, ka skolotāja lielu uzmanību pievērš darbam ar klasisko vijoļmūzikas repertuāru. Bērniem pašiem vislabāk patīk spēlēt tautas melodijas. Orķestrim ir bijis ļoti daudz un dažādu iespēju uzstāties — pēdējo gadu laikā bērni snieguši vairāk nekā 50 koncertu. Kopīgie braucieni saliedējuši dalībniekus vienotā komandā. Lielas saimes sajūtu rada arī tāds fakts, ka dažas ģimenes orķestrī pārstāv pat vairāki bērni.

Šogad Karijarves stīgu orķestris svin savu 10 gadu jubileju un sniedz 6 dienu laikā 7 koncertus, divus no tiem Latvijā. Uzstāšanās vietas ir izvēlētas, lai bagātinātu nomaļāko apvidu kultūras dzīvi, tāpēc gaidām uz koncertiem visu paaudžu publiku. Īpaši gribam iepazīstināt bērnus ar stīgu instrumentiem un dažādiem mūzikas stiliem. Tiks atskaņota klasiskā vijoļmūzika no lielmeistaru spalvas (Bahs, Šostakovičs, Paganīni, Ellers u.c.) un iemīlētas igauņu tautas melodijas.

Jaunie Tartu mūziķi snieguši koncertus Igaunijas salās, uzstājušies Zviedrijā, Krievijā (Pēterburgā) un divas reizes Somijā. Tas viss noticis līdz ar orķestra vadītājas entuziasmu, jauno mūziķu uzcītību un labo sadarbību ar bērnu vecākiem. Ceļojumi, daudzie koncerti un dažādie klausītāji, kā arī skaņdarbu atšķirīgie stili ir iedvesmojuši orķestri izdot dubulto CD albumu «Rändamine» (Ceļošana). Jaunie mūziķi turpina savu ceļojumu, gaidot jaunus pārsteigumus un nebeidzot pārsteigt savu publiku.

Laipni lūdzam 4. jūlijā plkst. 18 uz koncertu Burtnieku baznīcā, lai noklausītos klasiskās vijoļmūzikas pērles solistu un ansambļu atskaņojumā. Plkst. 19.30 brīvdabas estrādē blakus baznīcai Karijarves orķestris spēlēs iemīļotas igauņu tradicionālās mūzikas melodijas.

KARIJARVES STĪGU ORĶESTRIS Zviedrijā, 2014. gada augustā.

 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru