Šonedēļ sākas «Sudmaliņas»

30.Jūnijs, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Ar krāšņu Pasaules deju lielkoncertu Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā šosestdien sāksies VIII Starptautiskais tautas deju festivāls «Sudmaliņas». Festivāla koncerti līdz 7. jūlijam norisināsies Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Rundāles pils parkā. Festivālā šogad piedalīsies tautas deju ansambļi no Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas.

Sestdien, 2. jūlijā, plkst. 18 no Horna dārza pa Jomas ielu līdz Turaidas ielai Jūrmalā notiks festivāla dalībnieku gājiens, pusastoņos pasaules deju lielkoncertā Dzintaru koncertzālē ar dažādu zemju un kultūru deju rakstiem iepazīstinās kolektīvi no Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas. Koncerta viesi — tautas deju ansambļi «Dancis», «Gatve», «Līgo», «Rotaļa» un «Teiksma». Svētdien, 3. jūlijā plkst. 17 Dzintaru koncertzālē deju ansambļu konkursā festivāla dalībnieki izpildīs divas dejas, kuras balstītas savas tautas horeogrāfiskajā un muzikālajā mantojumā. Festivāla «Sudmaliņas» norisē konkurss iekļauts pirmo reizi, un to vērtēs starptautiska žūrija. Ieeja bez maksas.

Pirmdien, 4. jūlijā, festivāla dalībnieki sniegs labdarības koncertus.

Otrdien, 5. jūlijā, ikviens aicināts uz Vērmanes dārzu Rīgā, kur norisināsies Latvisko labumu tirgus, bet plkst. 12 un 18 festivāla dalībnieki aicinās uz koncertiem «Danco dievs ar pērkonu». Ieeja bez maksas.

Trešdien, 6. jūlijā plkst. 18 Rundāles pils parka Zaļais teātris pārtaps par brīvdabas skatuvi koncertā «Deju soļi pasauli iegriež».

Ceturtdien festivāla noslēguma koncertā «Pasaules vēji mūsu dejās» Pasta salā Jelgavā Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas deju ansambļi izdejos spilgtākās dejas.

«Sudmaliņas» ir vērienīgākais festivāls skatuviskās dejas jomā Latvijā, kura mērķis ir pulcēt kopā Latvijas un dažādu pasaules valstu dejotājus, kas radoši pēta, iepazīst un pārmanto tautas dejas tradīcijas. Latvijas Nacionālais kultūras centrs festivālu «Sudmaliņas» organizē kopš 1992. gada.

SPILGTI. Kultūras centra deju kopa no Turcijas.

Komentāri
Pievienot komentāru