Vēl viens atgādinājums par zaļu dzīvošanu

- 12.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Jau rakstījām, ka SIA «ZAAO», lai līdz Latvijas simtgadei dāvātu Vidzemei un Latvijai labus veikumus arī vides jomā, ir uzsākusi iniciatīvu «100 darbi Latvijai». Iedzīvotāji un organizācijas tiek aicinātas līdz 2018. gada 18. novembrim kopīgiem spēkiem paveikt vismaz 100 darbus vides labiekārtošanā un izglītībā. Iniciatīvas rosināšanai ne tikai tajos novados, kurus apkalpo ZAAO, bet visā Latvijā šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais jau 9. martā parakstīja sadarbības līgumu ar Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektori Sandru Bērziņu. Kopš tās dienas jau realizēti vai arī pieteikti 17 labie, var teikt, zaļie darbi.

Viens no tiem ir arī pagājušajā nedēļā aizsāktā kampaņa «Lasi skaļi, dzīvo zaļi!». Tai DAP māksliniece Daiga Segliņa ir veidojusi savdabīgu plakātu, ar kuru tiek uzrunāti un izglītoti dabas teritoriju apmeklētāji par to, kā  uzvesties atbildīgāk pret dabas vērtībām un vidi kopumā. Plakātā ir zīmējumi par dažādām darbībām dabā. Neatļautajām pāri vilkta sarkana svītra. Skaļai lasīšanai sacerēti tekstiņi ar atskaņām (labāk atmiņā paliekot). Piemēram: Ja atkritumi būtu malka,/ nebūtu vajadzīga neviena talka./ Bet tā nav!

PAR SADZĪVOŠANU AR DABU KATRAM SAVS VĀRDS SAKĀMS. Pasākumā Sietiņiezī galvenie runātāji bija Sandra Bērziņa (no kreisās),  Aina Stašāne un Aivars Sirmais. Kaspara Pabērza foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru