Projekts gatavs, un būvatļauja rokā!

- 11.Augusts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Esam jau rakstījuši par ieceri autentiski atjaunot Sv. Bērtuļa baznīcas torni un jumtu. Kā zināms, pirms vairāk nekā četr­desmit gadiem ugunsnelaime nopostīja majestātisko Dievnamu. Ar tā atjaunošanu iekšpusē kopīgiem spēkiem paveicās, diemžēl to nevar sacīt par torņa celtniecību. Lai lietas raitāk pavirzītu, pie biedrības «Rūvenietis» tika izveidota Baznīcas torņa komiteja, kura strādāja gan pie torņa jumta projektēšanas un baznīcas maketa izveidošanas, gan arī vāca ziedojumus Baznīcas tornim. Rūjienas pilsētas svētkos biedrība «Rūvenietis» saņēmusi labas ziņas.

LĪGA SILIŅA: «Katrs ziedojums tiek reģistrēts, un ar ziedotāju sarakstu ikviens interesents var  iepazīties. Gaidām ziedotāju pulkā, jo mums Sv. Bērtuļa baznīcas jumta un torņa autentiskai atjaunošanai joprojām nepieciešams finansiālais atbalsts. Tagad, kad uzsākta būvdarbu iepirkuma procedūra, katrs eiro ir no svara!» Alekseja Koziņeca foto

Stāsta sabiedriskā labuma biedrības «Rūvenietis» priekšsēdētāja, Baznīcas torņa komitejas līdzdalībniece LĪGA SILIŅA: «Vienu brīdi nesniedzām publisku informāciju par ziedojumu vākšanas rezultātiem un mūsu ieceres «Tornim būt!» virzību, jo pacietīgi gaidījām torņa atjaunošanas un jumta pārbūves projektu, kas, kā zināms, ir ļoti svarīgs un būtisks, lai ķertos klāt tik kultūrvēsturiskam objektam kā Sv. Bērtuļa baznīca. Beidzot projekts ir gatavs. To veidoja SIA «Firma L4», un pati tehniskā projektēšana izmaksāja vairāk nekā desmit tūkstošus eiro.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru