Lai nekļūtu par krāpniecības upuri

- 11.Augusts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Trešdien Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē vietējo masu mediju pārstāvjiem tika prezentēta Valsts policijas, AS «Sadales tīkls», AS «Latvijas gāze», Valmieras, Burtnieku un Kocēnu pašvaldību sadarbības rezultātā tapusī brošūra «Lai nekļūtu par krāpniecības upuri, noskaidro, kā rīkoties!».

SADARBĪBAS PARTNERI. Kopīgiem spēkiem tapusi brošūra, kas palīdzēs iedzīvotājiem nekļūt par krāpniecības upuriem. Ārijas Romanovskas foto

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko, atklājot preses konferenci, uzsvēra, kādēļ izdot šādu informatīvo brošūru bija svarīgi: «Iedzīvotāji joprojām diezgan bieži saskaras ar mantiska rakstura noziegumiem, tostarp krāpniecību. Ar krasu šāda rakstura noziegumu pieaugumu īpaši iezīmējās 2015. gada nogale, kad Latvijā, arī mūspusē, viesojās krāpnieki no Lietuvas, kas, uzdodoties par dažādu iestāžu darbiniekiem, bija paguvuši izmānīt lielas naudas summas Latgales pusē. Par laimi kopīgi ar Latgales kolēģiem mums izdevās šo noziedzīgo grupu aizturēt un viņu darbību pārtraukt. Diemžēl diezgan daudz cilvēku Vidzemes reģionā joprojām kļūst par krāpniecības upuriem.» Brošūrā galvenokārt atrodama informācija, kā pēc formastērpiem, transporta līdzekļiem un citādi atpazīt dažādu dienestu darbiniekus, kur griezties, ja iedzīvotājiem ir aizdomas, ka cilvēks nav tas, par ko uzdodas. «Tas ir pirmais šāda veida solis pretim sabiedrībai, īpaši pretim tiem, kas ir mazāk aizsargāti, un pirmkārt tie ir lauku iedzīvotāji, kuriem nav pieejams internets, televizors rāda tikai pāris programmas un arī radio ne tik bieži tiek ieslēgts. Brošūra būs kaut neliels ieguldījums lauku cilvēku drošībai,» pārliecināts Mitrošenko. «Ja noziedzniekam izdodas pirmais solis un tas iekļuvis mājā vai dzīvoklī, tālāk viss atkarīgs no viņa meistarības. Tāpēc svarīgi ir šādus cilvēkus neielaist.»Ņemot vērā aktualitātes un tendences noziedzības jomā, Valsts policija sola turpmāk vairāk izmantot arī citas informēšanas iespējas, jo arī noziedznieki nesnauž, savās darbībās ejot soli solī ar dažādām modernām tehnoloģijām.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru