Valmiera ir dzīva pilsēta

- 31.Augusts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pēc neliela pārtraukuma tikos ar Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētāju JĀNI BAIKU, lai «Liesmas» lasītājus atkal painformētu par aktuālāko valsts un pilsētas dzīvē.

Viena no aktualitātēm viņnedēļ bija un, domāju, arī vēl kādu laiku būs saistīta ar izglītības jomu. Aizvadītajā ceturtdienā domes sēdē lemts par pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojumu un darba slodzi. Lūdzu, pamatojiet deputātu lēmumu noteikt tieši 667 eiro mēneša likmi un 40 stundu darba slodzi.

Spēkā stājies jaunais Izglītības likums, un no 1. septembra izglītības iestāžu pedagogiem jāsāk maksāt atbilstoši valdības apstiprinātajiem noteikumiem. Vispirms  tika izvērtēts, cik viņi saņēmuši iepriekš, tad reālās iespējas, un tapa lēmums par šiem 667 eiro. No citu pašvaldību puses dzirdētas bažas, ka pilnu slodzi dārziņu pedagogiem nevarēs nodrošināt. Valmiera to spēs, pirmkārt, par vienu stundu pagarinot darba laiku, ko ir ierosinājuši arī bērnu vecāki, kam līdz pulksten 18 bērnus ir problemātiski izņemt, jo pašu darbalaiks ir līdz pulksten 18, vēl vecāki lūdza ņemt vērā, ka bērnu skaits pieaug, ka viņi ir arī ļoti aktīvi, tāpēc būtu vēlams dienas laikā par trim stundām pagarināt tā saucamo dubulto pieskatīšanas laiku. Tāpēc nolemts, ka rotaļu un apmācību stundu laikā grupās strādās divi audzinātāji. Tātad tiek gan pedagogiem nodrošināta pilna slodze, gan tiek nākts pretī bērnu vecākiem. 667, nevis 680 eiro noteikti tāpēc, ka bija piemirsti profesionālās ievirzes pedagogi, kuriem algu pieaugums noteikts tikai no 1. janvāra. Ņemot to vērā, viņiem pie esošās darba likmes tika pielikti 25 eiro, lai arī viņi algu palielinājumu sajustu jau no 1. septembra.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru