Vārpiņas izzinošais Dabas dārzs un pozitīvo sajūtu pagrabs

- 1.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Lai novada bērni augtu veseli un vispusīgi attīstīti, pēdējos gados daudz apbrīnas vērta ir paveikts Rūjienas novada specializētajā pirmsskolas iestādē «Vārpiņa». Arī jaunais mācību gads šajā iestādē, ko apmeklē 220 bērni, par kuru izaugsmi ikdienā gādā 82 darbinieki, atnesis vairākas pārmaiņas. Ar tām iepazīstina «Vārpiņas» nu jau bijusī vadītāja LIDIJA BUDAHA un šovasar no viņas stafeti pārņēmusī jaunā vadītāja LILITA ROMANOVSKA.

Teritorijas labiekārtošanā plāno ieguldīt divus miljonus eiro

Lidija Budaha: «Pirmsskolas iestādi «Vārpiņa» esmu vadījusi 32 gadus — visu darba mūžu. Katrs cilvēks aiz sevis atstāj kaut ko savu. Mans devums Rūjienai, novadam un «Vārpiņai» ir labi redzams. Pienācis laiks maiņai — stafeti nododot Lilitai, novēlu viņai galvenokārt izturību, jo iestādes tālākajā attīstībā daudz darāmā. Lielākās pārvērtības pašlaik piedzīvo «Vārpiņas» pagalms. Esam uzsākuši vērienīgu plašās teritorijas labiekārtošanas projektu «Bērnudārza «Vārpiņa» dabas dārzs». Tas ir senlolots sapnis, kuru īstenot bija pienācis pēdējais laiks, jo visas līdzšinējās rotaļu un atpūtas iekārtas bija jau morāli un fiziski novecojušas. Mums palaimējās satikties ar kolosālu ainavu arhitekti Ilzi Rukšāni. Pirms viņa ķērās pie savas vīzijas izstrādāšanas, uzklausījām vecāku vēlmes, aicinājām arī bērnus zīmēt, kādus viņi vēlētos redzēt jaunos rotaļu laukumus. Rezultātā ir tapis ārkārtīgi interesants projekts. Tiesa, tas maksās divus miljonus eiro. Tā kā ES atbalsta finansējumu teritorijas labiekārtošanai nav iespējams piesaistīt, tad nekas cits neatliek, kā grandiozo ieceri realizēt pakāpeniski pa etapiem, izmantojot novada domes finansējumu un mūsu pašu šim mērķim veiktos ietaupījumus, kā arī meklēt un talkā aicināt sponsorus. Sagaidot jauno mācību gadu, septembrī gatava būs projekta pirmā A kārta — bērnudārza priekšpusē, un pašlaik vēl top pirmā kārta — meža zonā. Tā kā mēs ar savu Ekoskolu apzināti ejam uz zaļā karoga iegūšanu un par prioritāti esam pasludinājuši veselīgu dzīvesveidu un zaļo domāšanu, tad teritorijas labiekārtošanas projekts dāvās lieliskas meža, dārza, dabas izziņas iespējas. Projekta īstenošanā ir sperts tikai pirmais solis. Nākamās piecas kārtas gaida finansējuma piesaisti, un darāmais būs ilgam laikam.

VADĪTĀJAS. Simboliski: Lidija Budaha (no labās) un Lilita Romanovska pie jaunās ražas kūlīšiem. Bijusī vadītāja ir gādājusi pietiekamu vārpu smagumu, jaunajai vadītājai nu jārūpē, lai arī turpmāk bērnu izglītošanā būtu vācama laba raža. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru