Caur stabilitāti uz jaunu kvalitāti

- 13.Septembris, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Jaunais skolas gads jau sācies  un uz pirmajiem mēģinājumiem pulcējušies arī pašdarbības kolektīvi, tātad pienācis laiks par nākotnes iecerēm izvaicāt Valmieras Valsts ģimnāzijas mūzikas skolotāju un pūtēju orķestra Si bemol diriģentu MĀRTIŅU BIRNI, kuru zinām arī kā Valmieras kultūras centra pūtēju orķestra Signāls māksliniecisko vadītāju un Valmieras mūzikas skolas metāla pūšamo instrumentu spēles pedagogu.

Izskatās, ka šis būs mierīgs gads bez lielām orģijām — nav ne svētku, ne jubileju nevienam no orķestriem, līdz ar to vairāk uzmanības tiks veltīts iekšējo rezervju sakārtošanai, jo ģimnāzijas Si bemolā notikusi ievērojama paaudžu maiņa. Pastāv iespēja, ka ar šo kolektīvu oktobra forumā Rīgā varētu padarboties Ērika no Amerikas, kas mums pirms vairākiem gadiem ierādīja amerikāņu defilē soļus. Šogad viņai varētu būt vieglāk ar mums strādāt, jo esam mācījušies un soļojam pēc amerikāņu parauga, iespējams, būs kādas kļūdas ko palabot, iespējams, būs kādi ieteikumi. Lielu koncertu Si bemols šajā pusgadā negatavos, jo ļoti daudziem jaunajiem vēl jāmācās un jāmācās. Saistībā ar defilēšanu man ir jauns projektiņš: pagājušogad darba kārtībā bija Pērkons, bet šogad gatavojos pievērsties Jumpravai, kas valmieriešiem varētu būt tuvāka. Jau panākta konceptuāla vienošanās ar grupas menedžeri, kurš neiebilst, ja viņu mūzika tiek izmantota defilē programmā. Tas, protams, būs izaicinājums man kā aranžētājam, jo Jumprava spēlē izteikti elektronisku mūziku, kurpretī Pērkona mūzika bija vairāk instrumentāla, bet es domāju, ka jāpamēģina, varbūt kaut kas iznāk. Vienas Pērkona notis šogad oficiāli iespiedīs, kas arī uzskatāms par labu panākumu.

SIGNĀLS ŠOVASAR PILSĒTAS SVĒTKU GĀJIENĀ. Mārtiņš Birnis priekšgalā nerēgojas, jo tur stingru ritmu, spēlējot lielās bungas. Ārijas Romanovskas foto.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru