Sadarbībai ar Moldovu ir perspektīvas

- 14.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pirmdien Valmieru iepazīšanās vizītē apmeklēja Moldovas vēstnieks Latvijā Jeudžens Revenko.

Vispirms vēstnieks Valmieras pašvaldībā tikās ar domes priekšsēdētāju Jāni Baiku un viņa vietnieku Ričardu Gailumu un iepazinās ar pilsētas attīstības plāniem, ekonomiskajiem un demogrāfiskajiem rādītājiem, sasniegumiem kultūrā, sportā un uzņēmējdarbībā. Pašvaldībā, pēc tam  arī Vidzemes Augstskolā, kur Moldovas vēstnieks tikās ar tās rektoru Gati Krūmiņu, arī AS «Valmieras piens», kur viesi uzņēma AS «Valmieras piens» valdes priekšsēdētājs Māris Cers, tika pārrunātas valstu sadarbības iespējas dažādās jomās.

Vidzemes Augstskola jau sadarbojas ar kādu lauksaimniecības novirziena augstskolu Moldovā — notikusi studentu un pasniedzēju apmaiņa un daži studenti augstskolā mācās. Tika izrādīta abpusēja interese šo sadarbību turpināt un attīstīt. Tāpat ar Jeudženu Revenko pārrunāts par tirdzniecības iespējām ar AS «Valmieras piens» un Latvijas pieredzes pārņemšanu Eiropas Savienības projektu rakstīšanā.

Viesis devies arī nelielā ekskursijā pa pilsētu, bet Valmieras muzejā guva informāciju par Valmieras vēsturi.

MOLDOVAS VĒSTNIEKS LATVIJĀ (no labās), Valmieras pašvaldībā tiekoties ar domes priekšsēdētāju Jāni Baiku un priekšsēdētāja vietnieku Ričardu Gailumu (no kreisās). Pašvaldības foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru