Pašvaldības — Latvijas simtgadei

- 14.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Latvijas pašvaldībās sākta jauna tradīcija, kas sākotnēji paredzēta trīs gadu garumā, taču, iespējams, turpināsies ilgāk. Ar Meža attīstības fonda finansiālu atbalstu piedaloties Latvijas Pašvaldību savienības projektā «Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei», novados un pilsētās tiks stādīti jauni koki, kā arī izvietoti mazo arhitektūras formu koka objekti. Projektā iesaistījušās arī visas mūspuses pašvaldības.

Lai parks kļūtu vēl krāsaināks

Viņnedēļas nogalē, reālus darbus projektā jau bija paveikuši rūjienieši. Rūjienas novada pašvaldības projektu administratore, Attīstības nodaļas vadītāja IEVA ZEMĪTE:

«Tikko nolikām lāpstas. Ternejas parkā pret baltajiem bērziem iestādījām lielu grupu sarkano un dzeltenīgo grimoņu. Par mums piešķirtajiem 600 eiro atļāvāmies iegādāties lielus, skaistus stādus. Informāciju par plānotajiem darbiem bijām ievietojuši pašvaldības mājas lapā, kā arī izplatījām ar e-pastiem. Uz aicinājumu atsaucās gan pilsētas iedzīvotāji, gan novada pašvaldības darbinieki, arī mazie bērnudārza audzēkņi, kas iesaistījušies zaļajā kustībā. Bērni tiešām nopietni pastrādāja.

Šī bija tikai viena no iecerētajām aktivitātēm — stādījumi šajā parkā tiks papildināti katru gadu.  Parks ir diezgan skrajš, tāpēc pamazām veidojam pamežu. Tas, ka stādījumi tiek veidoti pakāpeniski, nav slikti. Jaunajiem augiem nepieciešama īpaša kopšana, un šādi, veidojot atsevišķas grupas, tiem iespējams veltīt lielāku uzmanību.»

GAN LIELI, GAN MAZI zaļās kustības piekritēji piektdien čakli strādāja Rūjienā, Meža dienu ietvaros veidojot jaunus stādījumus Ternejas parkā. Ievas Zemītes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru