Olimpiskā diena iekustina Latviju

- 27.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Tradicionālā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā «Olimpiskā diena 2016» šogad norisinājās 23. septembrī kopumā 531 norises vietā visā Latvijā. Šī gada pasākums tika akcentēts uz volejbola popularizēšanu, tādēļ arī izvēlētā devīze skan «Padod bumbu!».

Olimpisko dienu mūspusē atzīmēja arī vairākas šejienes izglītības iestādes, aizpildot sporta laukumus pie skolas un nododoties kopējai Vislatvijas vingrošanai ar kopējo startu pl. 10. Paši mazākie akcijas dalībnieki — Valmieras pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi — piektdienas rītā organizēti pulcējās Jāņa Daliņa stadionā, kur piedalījās dažādās sportiskās spēlēs.

Aprēķināts, ka šajā akcijā tika sasniegts dalībnieku rekordskaits — 123353 dalībnieki no 95 Latvijas novadiem un pilsētām. Pērn Olimpiskās dienas rīta vingrošanā piedalījās 100350 skolēnu 348 norises vietās visā Latvijā.

Šī gada Olimpiskā diena bija viena no Eiropas Sporta nedēļas sastāvdaļām. Vairāki Eiropas Sporta nedēļas pasākumi no 17. līdz 23. septembrim norisinājās arī Valmierā, ar devīzi «Esi kustīgs. Esi vesels» aicinot iedzīvotājus uz fiziskām aktivitātēm.

Kā zināms, Latvijā pieaug to bērnu un pusaudžu skaits, kuri veselīgam dzīvesveidam atvēl arvien mazāk laika, vienlaikus pieaug ar dažādām veselības problēmām saistītu sūdzību skaits. Pretēji iecerēm šajā mācību gadā skolās trešā sporta stunda vēl netika ieviesta.

OLIMPISKAJĀ DIENĀ. PII «Sprīdītis» bērni dodas līksmā stafetē.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru