Jātiek vaļā no pievienotās vērtības
Ne reizi vien gadās novērot, kā pircēji rokas pa augļu stendiem, meklējot gatavāku vai mazāk gatavu, izskatā glītāku, nebojātu vai citādi pievilcīgāku mandarīnu, hurmu, vīnogu ķekaru vai bumbieri. Tiesa, lai arī augļu izskats apmierinās, to kvalitāte, mērojot ceļu uz Latviju un izejot caur noliktavām un pēc apstrādes ar dažādām vielām, kas pagarina šo dabas velšu derīguma termiņu, tik un tā ir apšaubāma. Pie tam, jau atrodoties veikala plauktā, augļi pēc to vairākkārtējās apčamdīšanas ar, maigi izsakoties, ne vienmēr tīrām rokām diemžēl iegūst arī pievienoto vērtību.
Protams, ja pircējs, augļus aiznesis mājās, tos pirms apēšanas kārtīgi nomazgās, nekas ļauns, domājams, nenotiks — pie nedabiskās saķīmiķotā augļa garšas pamazām jau esam pieraduši. Taču tik ideāli vis nenotiek. Cik nav redzēts, ka, izejot no veikala, nemazgātie augļi tūlīt pat tiek apēsti. Vēl bēdīgāk, ja tādi tiek pasniegti bērniem, sak, ēd, mazais, augļos ir vitamīni.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv