Seniori izvēlas radošumu

- 29.Novembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Rencēnieši čakli piedalās dažādās nodarbībās, kas notiek sociālā dienesta telpās.

«Seniorus interesē praktiskas lietas: esam mācījušies sveces liet un ziepes gatavot, bijušas runas par dažādām receptēm, esam veidojuši dāvanas un apsveikuma pušķus,» stāstīja sociālā darbiniece Rencēnu pagastā Līga Krūmiņa, kura neslēpj, ka seniori bieži vien ir visaktīvākie dažādu lekciju un pasākumu apmeklētāji.

Pagājušajā piektdienā pensionāres bija sēdušās pie nodarbību galda, lai izzinātu bioloģiski ražotu un veselīgu kosmētisko produktu priekšrocības. Vēl sociālajā dienestā zina, ka seniori ir gatavi arī atbalstīt un ieklausīties līdzcilvēkos.

Rencēnos nav daudz pavisam vientuļo cilvēku gados, bet dažās mājās un dzīvokļos tomēr tiek regulāri nodrošināts pašvaldības apmaksāts sociālais pakalpojums — aprūpe mājās. Piemēram, Rita ir viena no darbīgajām pensionārēm, kas jau pusgadu palīdz kaimiņienei, kura ir krietnos gados un ar samilzušām veselības problēmām.

INTERESĒ ARĪ VESELĪGA KOSMĒTIKA — tā sacīja rencēnietes, kuras pagājušajā piektdienā apmeklēja pensionāru grupu nodarbību. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru