Burtnieku novads — veselīgo pašvaldību tīklā

- 14.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Piektdien, 9. decembrī, Burtnieku novada pašvaldība oficiāli uzņemta Latvijas Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā. Pašvaldības darbošanās šajā tīklā uzlabos veselības aprūpes pieejamību novadā, kā arī veicinās iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību.

«Ziņu par to, ka esam pievienojušies veselīgo pašvaldību saimei, saņēmām jau šovasar, taču oficiālu Veselības ministrijas apliecinājumu, ka esam veselīgo pašvaldību pulkā, saņēmām tikai tagad. Sports un veselīgs dzīvesveids Burtnieku novada pašvaldībai vienmēr ir bijusi prioritāte, un tiek mērķtiecīgi strādāts pie tā, lai novada ļaudīm būtu iespēja izkustēties.

Novadā ir vairākas augsta līmeņa sporta bāzes, piemēram, BMX velotrase un 9 bedrīšu golfa laukums Valmiermuižā, kā arī šobrīd pati modernākā šautuve Latvijā Rencēnos, kas sniedz iespēju trenēties. Turklāt Burtnieku ezerā atdzimst arī burāšana, jau ir notikušas sacensības, šogad ir bijuši pirmie bezmaksas treniņi novada jauniešiem. Tāpat jau par tradīciju ir kļuvušas pašvaldības rīkotās ikgadējās novada ziemas un vasaras sporta spēles, kurās piedalās gan bērni, gan pieaugušie, gan seniori. Tagad, esot veselīgo pašvaldību pulkā, jau esam izstrādājuši plānu veselības veicināšanas pasākumiem. Ceram, ka ar šī plāna palīdzību veselīgs dzīvesveids kļūs par katra novadnieka dzīves moto,» teic pašvaldības sporta organizatore Elīna Krūkle.

Nacionālais veselīgo pašvaldību tīkls tiek veidots saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas noteiktajiem principiem. Tas darbojas kā platforma savstarpējai informācijas un labās prakses piemēru apmaiņai starp pašvaldībām, dažādu apmācību organizēšanai, kopīgu projektu veidošanai. Tāpat Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā iesaistītajām pašvaldībām ir arī lielāka iespēja saņemt valsts un Eiropas Savienības finansējumu iedzīvotāju veselības veicināšanas projektiem.

Nacionālais veselīgo pašvaldību tīkls izveidots 2013. gadā, un tajā darbojas 25 pašvaldības. Patlaban Nacionālo veselīgo pašvaldību tīklu veido jau vairāk nekā 100 Latvijas pašvaldību.

VASARAS SPORTA SPĒLĒS.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru