Uz gada sliekšņa ar atkritumu nastu

- 14.Decembris, 2016
Viedokļi
Laikrakstā

Nesen valmieriete, kuras mājas pagalmā Stacijas ielā ir ZAAO atkritumu savākšanas laukums, sašutusi ieteica laikrakstā vērsties pret bezkauņām, kas uz šo laukumu arī no citurienes ved  lielgabarīta atkritumus. Viņa ir arī pierakstījusi vecus dīvānus, citas drazas atvedušu automašīnu numurus un sola turpmāk pat bezkaunīgo vedēju portretus nofotografēt un publicēšanai piedāvāt.

Tāda citu atkritumu laukumu «apdāvināšana» ar pilsētā kaut kur citur vai pat tuvējā novada kādā dzīvoklī mūžu nokalpojušām mēbelēm tiešām ir bezkaunība. Taču zaļāk, arī par Valmieras apkaimes mežu tīrību padomājot, gandrīz vai jāsecina, ka vismaz nedaudz godīgāk ir ar dīvānu vai kožu saēstu polsterētu krēslu «apdāvināt» kādu no atkritumu laukumiem, nevis  mežus.

Pirms dažiem gadiem jau šķita, ka dīvānu, matraču, skapju un plauktu, būvgružu un citas savu mūžu nokalpojušas mantības izvešana uz mežiem ir apsīkusi. Nu tā bezkaunīgi atkal vairojas. Vai nu valmierieši bagātāki (var atļauties jaunas mēbeles pirkt), vai arī skopāki kļuvuši, bet kaut kas labi vairs nav. Kā mēdz teikt, par brīvu mūsdienās vairs ir vien siers peļu slazdā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru