Un — dzīvē ienāk kaut kas jauns

- 4.Aprīlis, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību vecmāmiņu nozīmei ģimenē, saliedējot un stiprinot ģimeniskās saites, vērtības un uzsverot vecvecāku un mazbērnu attiecību nozīmi, pērn visa gada garumā notika Latvijas vecmāmiņu 5. konkursa «Vecmāmiņa 2016» pretendentu atlase, tematiskie pasākumi un fināls, kurā piedalījās vienpadsmit vecmāmiņas. Viņu vidū bija arī Rūjienas novada Jeru pagasta iedzīvotāja ĒRIKA RĀVE — konkursa nominācijas «Vecmāmiņa 2016 - DĀMA» ieguvēja. Ērika stāsta par lielo notikumu.

Nekad nesaki — nekad!

Man kopš pamatskolas laikiem ir laba draudzene Dzintra, kas ilgus gadus dzīvo Rīgā. Viņa ir konditore, tādēļ arī ir gadiem pieprasīta kūku cepēja. Dzintra 2013. gadā piedalījās Latvijas vecmāmiņu konkursā. Pērn viņa man paziņoja: «Neņem ļaunā un nedomā pretoties, es tevi pieteicu 2016. gada vecmāmiņu konkursam! Ja tam pretendentu piesaka kāds iepriekšējo konkursu dalībnieks, tad, kā likums, durvis uz kārtējo konkursu ir automātiski vaļā. Ērika, nepievil mani un gatavojies skaistam piedzīvojumam!»

Ļāvos ar! Tā tas pērnā gada martā vēl dziļos sniegos sākās ar pirmo fotosesiju tepat pie manas mājas Jeros. Konkursa pretendentu fotogrāfijas pieprasīja pasākuma organizatori. Fotogrāfa lomu uzņēmās mūsu pašu Dzintra Vende.

Konkursam atlasīto 11 vecmāmiņu pirmā kopānākšana notika 2016. gada 9. septembrī ļoti svinīgos apstākļos Rīgas Domē. Konkursam bija atlasītas pa trim dalībniecēm no Balviem un no Rīgas, pa vienai no Alūksnes, Jelgavas, Dobeles, Staļģenes un Rūjienas. Populārākā persona šajā kompānijā bija viena no dziedošajām māsām Legzdiņām. Jaunākajai konkursa dalībniecei vecmāmiņai no Jelgavas — 36, vecākajai — no Rūjienas 68 gadi. Priecēja, ka nevienai no dalībniecēm nebija ambīciju, uzspēles, sevis izcelšanas un pārākuma izrādīšanas. Kompānijā valdīja dabiskums un saskaņa, varbūt tieši tādēļ konkursa lielākais ieguvums ir ne jau tituli, bet gan draudzība. Esam jau tikušās ne reizi vien. Ir kopīgi plāni vasarai. Kad tiekamies Rīgā, arvien kaut kur aizejam, pasēžam, parunājamies. Tā nu Rīgā tagad esmu iepazinusi daudz jauku vietu.

DĀMA. Tādu nomināciju konkursā ieguva Ērika Rāve, un šis fotosalonā «Retrofoto» pasākumā «Ulmaņlaiki» tapušais foto ir tam labs apliecinājums.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru