Latvijas garšās ar pasaules piegaršu

- 27.Jūnijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pagājušajā otrdienā Ķoņu dzirnavu saimniecei Mirdzai Čākurei bija darba pilnas rokas — dzirnavās bija jāpaēdina skolotāju semināra dalībnieki,  jāuzņem ūdenskliņģeru cepēji un jāuzklausa draudzenes un konsultantes padomi.

DACE VULFA-PURVIŅA: «Esmu projektēšanas biroja vadītāja, nodarbojos ar augstceltņu projektēšanu Rīgā, Zaķusalā, bet viesu namu konsultēšana ir viens no maniem hobijiem. Viss sākās ar to, ka es pirms trīs gadiem šeit nolēmu nosvinēt savas kāzas. Tā kā man vairs nav ne 18, nedz arī 19 gadu, tad zināju, ko es gribu un kurā vietā to gribu darīt. Pati esmu projektējusi viesu namus, bet mani uzreiz uzrunāja Mirdzas šķūnis. Man pašai ļoti patīk gatavot, tāpēc vēlējos saviem ciemiņiem pasniegt kaut ko, kas man pašai garšotu, bet, tā kā kāzās pats visu — apprecēties, pagatavot ēst un izdekorēt — nevar paspēt, izlēmu uzticēties Mirdzai.

Pārskrienot pāri viņas ēdienkartei, sapratu, ka negribu ne kotletes, ne karbonādes, ne kartupeļus ar kāpostiem, kurus prot gatavot jebkurš viesu nams un kurus bieži patērējam ikdienā. Tad nolēmām, ka mums šejienes meitenēm tomēr būs jāiemāca gatavot tos ēdienus, ko es pati protu, kā teica tābrīža Ķoņu dzirnavu pavāre — no modernās ēdienkartes.  Es gan tā neuzskatu, jo ēdiens jāuztver kā bauda, nevis pieēšanās, līdz ar to mēs sarīkojām šeit meistarklasi un manas kāzas bija kā eksperiments.

ĶOŅU DZIRNAVU saimniece Mirdza Čākure mūs sagaida pagalmā, nesot no šķūņa kastītes, kurās viesiem tiek pasniegti galda piederumi. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru