Aprites ekonomika kā biznesa garšviela

- 31.Oktobris, 2018
Laikrakstā

Nesen dabas un tehnoloģiju parkā «URDA», klātesot Ziemeļvalstu vēstniekiem un dažādu interešu grupu pārstāvjiem, diskutēja par aprites ekonomiku un sabiedrības līdzatbildību vides ilgtspējas saglabāšanā.

DISKUSIJĀ. Pieredzē ar praktiskiem aprites ekonomikas piemēriem dalās Vidzemes uzņēmēji Aigars Ruņģis (no kreisās) un Alise Balgalve. Publicitātes foto

Seminārā ar pieredzes stāstiem par ražošanas atlikumu lietderīgu izmantošanu un dabu saudzējošiem ikdienas paradumiem dalījās Vidzemes uzņēmēji – SIA «Valmiermuižas alus» saimnieks Aigars Ruņģis un funk-cionālās pārtikas ražošanas uzņēmuma SIA «Felici» vadītāja Alise Balgalve. Abi uzņēmēji ir arī Latvijas Augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera ilggadēji biedri un projekta «RDI2CLuB» idejas atbalstītāji.

Valmiermuižas alus darītavas saimnieks tic, ka aprites ekonomikas principi būtu jāievēro ikvienam uzņēmumam, jo: «aprites ekonomika var lieliski kalpot par biznesa garšvielu». Savukārt SIA «Felici» vadītāja Alise Balgalve uzsvēra, ka Latvijā uzņēmēja attieksme pret vidi vēl nav izšķiroša, kamēr ārvalstīs uzņēmumiem ļoti rūp potenciālā sadarbības partnera nostāja un konkrētas rīcības. Tomēr vienlaikus Alise Balgalve atzīst, ka Latvijā vērojama pozitīva tendence tieši jaunākās paaudzes vidū – tā kļuvusi daudz prasīgāka attiecībā uz produktiem un pakalpojumiem, un uzņēmējiem ar to jārēķinās.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru