Gastronomiskās bibliotēkas jaunumi Valmieras tehnikumā

- 10.Oktobris, 2019
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Ekskluzīvu izglītošanās un jaunu garšu iepazīšanas iespēju Valmieras tehnikuma ēdināšanas servisa audzēkņiem un pasniedzējiem 8. oktobrī sagādāja biedrība «Siera klubs» un tā valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Saņemot atbalstu no kluba biedriem – Latvijas vadošajiem siera ražotājiem, Vanda tehnikuma kārtējai Meistaru dienai bija sarūpējusi ne tikai sierus un to produktus no jau labi zināmajiem uzņēmumiem «Valmieras piens», «Smiltenes piens», «Limbažu siers», PKS «Straupe», bet arī no piena tirgū vēl samērā jauniem spēles dalībniekiem: Raunas «Siera un makaronu ražotnes» un uzņēmuma «Trikātas piens». Meistaru dienā ne viens vien varbūt pat pirmo reizi mūžā iepazina garšas buķetes no Latvijā ražotā aitu piena siera, no Raunā gatavotā beramā «Zaļā siera» un gī sviesta, no Trikātā, atjaunotajā ražotnē ražotā bioloģiskās izcelsmes zilā pelējuma siera jeb «Bio Blue» un vēl no citiem neparastiem pārtikas produktiem, piemēram, tepat Latgalē audzētiem gliemežiem.

«Siera kluba» enerģiskā vadītāja semināra dalībniekiem bija sagādājusi vēl vairākus pārsteigumus: jaunieši varēja ieklausīties Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētāja Jāņa Šolka stāstījumā par nozares attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē, un topošajiem ēdināšanas servisa censoņiem ļoti vērtīga bija iepazīšanās ar diviem gados jauniem cilvēkiem, uzņēmējiem: SIA «Siera ražotne» īpašnieku Ilmāru Ceriņu un SIA «Trikātas piens» vienu no saimniekiem, brāļiem – Rolandu Putniņu. Katram no viņiem bija savs pamācošs stāsts un pieredze, kā izveidot uzņēmumu, kā radīt jaunus produktus un meklēt tiem sekmīgas realizācijas iespējas. Te jāpiebilst, ka Ilmārs savulaik ir beidzis 28. arodvidusskolu, tādēļ daudzi ieinteresēti klausījās par viņa skolas laika aktivitātēm dažādos ēdienu gatavošanas konkursos un skolas prakses vietu ārzemēs.

NOTIKUMS! Valmieras tehnikuma ēdināšanas servisa pirmā kursa audzēkņi, pasniedzēji, tehnikuma vadība un pasākuma viesi kopā ar meksikāņu pavāru Havjeru Garsiju (centrā) un «Siera kluba» vadītāju Vandu Davidanovu. Ārijas Romanovskas foto

Komentāri
Pievienot komentāru