Trim «Kunturu» produktiem — sudraba apbalvojums

- 22.Oktobris, 2020
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Jau informējām, ka Rīgā, Hanzas peronā, LLKC, Pavāru kluba un Zemkopības ministrijas organizētajā «Novada Garšas» noslēguma pasākumā apbalvoja arī mazo ražotāju un mājražotāju produktu kvalitātes konkursa uzvarētājus. Kategorijā «Gaļas produkti un inovatīvi/jaunradīti produkti» ar trim sudraba godalgām apbalvoja arī SIA «Kunturi» ražojumus: «Aknu pastēti Ekskluzīvā», «Asinsdesas ar dzērvenēm un kanēli» (kūpinātas!) un «Karsti kūpinātu marinētu cūkas šķiņķi». Liesmai bija iemesls pieteikties ciemos.

Starptautisks profesionāļu atzinums

Par to, kā «Kunturi» izlēma kvalitātes konkursam pieteikt savas nelielās pārtikas ražotnes trīs produktus un kāds no tā ir lielākais ieguvums, interviju sākot, vispirms pastāstīja uzņēmuma projektu vadītāja GUNTA BOLE: 

«Kopš pavasara, kad Covid pulcēšanās ierobežojumu un pašizolācijas dēļ ievērojami pieauga patērētāju interese arī par pārtikas produktu krājumu papildināšanu, strādājām pat ražīgāk nekā parasti pirms Ziemassvētkiem. Martā un aprīlī ražošanas apjomi bija tik lieli kā vēl nekad agrāk. Tirdz­niecībai firmas veikalos un autoveikalos sekmīgi klāt nāca arī e-komercija, nodrošinot produkcijas pasūtījumus arī internetā. Kopš jūlija atkal strādājam stabilā ritmā. 

Tā kā par «Kunturu» produktu piegādēm informācija ir iekļauta katalogā www.novadagarsa.lv, tad saņēmām uzaicinājumu piedalīties mazo ražotāju produktu kvalitātes konkursā. Iepazināmies ar Nolikumu un nospriedām: kāpēc gan ne! Pirms dažiem gadiem taču Valkas robežtirgū ar klasiskajām asinsdesām ieguvām pirmo vietu Tautas garšas konkursā, tādēļ šoreiz vēlējāmies atrādīties profesionālai žūrijai. Gribējām noskaidrot, kādi izskatāmies profesionālu pavāru skatījumā. Vēl nezinājām, ka konkursā būs starptautiska žūrija, tādēļ tagad ir jo lielāks gandarījums par tik augstu novērtējumu mūsu trim produktiem. Apbalvošanas ceremonijā pat saņēmām uzslavu: varējis just, ka šie produkti tik tiešām ir roku darbs! Gandarījums arī par to, ka varējām izcelt tieši Vidzemes garšu.

RAŽOTNĒ. Oksana Makārova (no kreisās), Silva Liepiņa un Žaklīna Birkava. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru