Pilsētas pļavā augu daudz

- 12.Augusts, 2021
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmierā, Dīvaliņa pļavās Lucas un Palejas ielu krustojumā, baudāms īpašs zemes mākslas objekts «Maģistrāle PĻAVA». 

Lucas un Palejas ielu krustojumā visu vasaru netika pļauts pļavas stūris. Nezinātāji brida pa taciņām un varbūt šķendējās par nekārtību, bet būtība ir cita. Pļavā savus ziedus raisīja vismaz 40 dažādi augi. Tagad tur izpļauti pastaigu ceļi, bet to malās apskatāma pļavas augu zīmējumu ekspozīcija. Māksla dažādi iedzīvojas pilsētvidē, un šī ir iespēja, kā dabu mudināja izzināt Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi. Viņi pētīja paši un tagad pļavu un tās daudzveidību aicina iepazīt ikvienu no mums.

«Aprīļa beigās notika projekta pirmais cikls. Mēs iesējām šajā pļavā dabisko pļavu augu maisījumu, iestādījām arī gaiļbikšus. Tie noteikti saziedēs nākampavasar. Un tad jūnijā, kad pļava ziedēja, 2. kursa audzēkņi zīmēja zīmējumus. Viņi meklēja augus, pētīja to nosaukumus, salīdzināja pļavas augu ar enciklopēdijā aprakstīto. Tā jaunieši iepazina dabisko pļavu un tās daudzveidību, un turpat notika arī plenērs,» atcerējās Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas direktore Inese Mētriņa un piebilda, ka šī pašlaik ir ļoti jauka vieta piknikam pilsētniekiem un Valmieras apciemotājiem – piesēst zālītē un apskatīt, kas blakus aug, noveco, iet bojā, lai nākamgad zaļotu ar jaunu sparu.

ATVĒRTA DIENU UN NAKTI ir šī dabas veidotā un cilvēku papildinātā izstāde. Pļava, pa kuru vēl brist un pētīt, un jauniešu zīmējumi, kas atklāj pļavas augu sugu daudzveidību. Valmieras Dizaina un mākslas skolas skolotājas Andra Zelčāne (no kreisās), Diāna Kokoreviča un Karīna Vītiņa ir gandarītas par jauniešu patieso interesi dabu izzināt un par to pastāstīt īpašās izstādes apmeklētājiem. I. Kalniņas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru